Richet az NB I-ben a szezon legjobb játékosának választották.

Rich Rich az OTP Bank Liga legjobb játékosa lett a labdarúgásban a vasárnap zárult 2020/21-es szezonban, amelyben az egyik gólját a szurkolók választották a legszebbnek. A Budapest Honvédot elhagyó gazdag ember megelőzte a gólkirályt, a paksi Hahn Jánost és a legjobb játékosok rangsorában a Ferencváros albán válogatottjának szélsőségét, Myrto Uzunit – írja az MTI.

Pusztító szezon áll mögöttem. Egyénileg eddig a legjobbat értem el ebben a szezonban, de időközben a csapatom nem tette meg azt, amit terveztem. Úgy éreztem, hogy a csapatomnak szüksége van egy játékosra ebben a szezonban, hogy hátára vegye a brigádot, és örülök, hogy többször megtettem.

– mondta az M4 Sport Ranking Tax Awards-on.

Azt is elmondta, hogy a szezon során sokat fejlődött mentálisan, magabiztosabb lett és sikerült levonni egyéni teljesítményét a csapat eredményeiből. Céljai segítettek abban, hogy nagyobb önbizalmat szerezzen, és sikerült tapasztalatokat szereznie a nemzeti csapatokban.

A gazdag ember a DVTK elleni lövésével elnyerte a legszebb gól különdíját. A bajnoki mérkőzésen szeptember közepén idegenben 4-2-re nyert, Rich duplázott, és a 41. percben elért első gólja különösen látványos volt.

A záró versenyen a hónap legjobb eredményeit használták fel a célok elérésére. A műsorban elhangzott, hogy a kilenc gól kedd óta összesen több mint tízezer szavazatot kapott a rajongóktól az interneten, a győztes Rich gól pedig a szavazatok több mint 35 százalékát kapta.

A nemzeti bajnokság részének tartott labdarúgó a szezon végén elhagyta Pestet, szerződését kedden jelentette be az észak-amerikai liga (MLS) Philadelphia Union (MLS).

A Magyar Szövetség (MLSZ) hét férfikategóriát nyert a RangAdó díjátadóján: Az év játékosa, az év felfedezője, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legjobb gól és a fair játék díja. A három kategória (az év játékosa, felfedezője és edzője) végeredménye a klubok, a csapatkapitány, a vezetőedző és a kategóriánként a legjobb 3-3 főre szavazó legidősebb és legfiatalabb futballista szavazata alapján dőlt el. minden csapatban.

Hétfőn egymás után harmadszor nyert bajnoki címet a Ferencvárossal Serhiy Rebrov lett az év edzője, az első vonal legjobb játékvezetőjének járó díj Bogár Gergő vette át az NB I felfedezése közben. Schön Szabolcs az MTK.

Kedden a Ferencváros megkapta a Fair Play díjat, míg Paks, akit szintén meghívtak az európai válogatott meghosszabbított Európa-bajnokságára, megkapta a király díját. Hahn János átvette a vezetést, amely a legsikeresebb lett a 22 pontos vadászatban.