Reménytelennek tűnt megtartani a Kanadai Nagydíjat, ismét törölték

A koronavírus-járvány miatt lemaradó Kanadai Nagydíjat a Török Nagydíj váltja fel a Forma-1-es versenynaptárban – írta az MTI.

A sorozat szerdai sajtóközleménye szerint június 11-13-i hétvégén ugrásra van szükség, mivel a montreali egészségügyi tisztviselők szerint a verseny megszervezése támogatók hiányában is komoly veszélyt jelent a fertőzés terjedésére.

Ezenkívül az országba érkezőket a jelenlegi szabályok szerint két hétig karanténba kell helyezni, azonban a terep Azerbajdzsánban fog futni egy héttel a montreali verseny előtt. Így a tavalyi évhez hasonlóan az észak-amerikai csatát is törölték, és betolakodóként Isztambul ezután otthont ad versenyhétvégéjének.

A közlemény szerint 2020-ban 12 országban 17 versenyre került sor a járvány idején, a 78 000-nél több koronavírus-vizsgálatból csak 78, amelyek pozitív biztonsági előírásokat mutattak. A mostani fellebbezésben az eddig elvégzett 12 000 vizsgálat közül 14 fertőzést mutatott.

A montreali szerződést azonban két évvel meghosszabbította a Forma-1, figyelembe véve a versenyek lemondását, így a Kanadai Nagydíj 2031-ig garantált.