“Reméljük a legjobb eredményt” – az NB II NB II-es leosztást is alkalmaz ellenünk

Öt Magyarországon játszó kézilabdázót helyeztek a szerb női válogatott keskeny keretébe a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai kvalifikációs torna előtt – írta az MTI.

A március 2-án meghirdetett átfogó keret tagjai nem lesznek ott Győrben Ana Kojic, a török ​​Kastamonu Belediyesi GSK jobb oldalán, Jelena Agbaba, Békéscsaba állomás, Andjela Janjusevic, a román Gloria Buzău jobbkezese, aki ezen a nyáron ismét Siófokon lesz, Marija Obradovic, a metzingeni Balz német lövész és a legnagyobb szerb sztár, a montenegrói Buducnost Podgorica Lekic Andreaaki továbbra is küzd az Achilles-ín sérülésével.

Csatlakozott a kerethez Dijana Stevin, jobb lábon a francia HBC Celles-sur-Belle. A csapat két tagja szerb-magyar kettős állampolgár is: Jovana Jovovic, Budaörs legjobb lövője az NB I / B nyugati csoportjában, amely 2017 óta van Magyarországon Katarina Krpez-Slezak, aki 2014 és 2020 között az Érd játékosaként háromszor lett az NB I kapusa, és jelenleg az orosz Rosztov-Don konszolidálja.

Tagja a húsznak is Katarina Tomasevic, kapus Szombathely KKA, Sanja Radosavljevic, Vác balszárnya, Timose Milosevic, Kisvárda bal szélső és Tamara Radojevic, menedzser Békéscsaba.

A szerb válogatott keskeny kerete

Portások: Katarina Tomasevic (Szombathelyi KKA), Jovana Risovic (Krím Ljubljana), Kristina Graovac (Leverkusen Bayer, német)
Legbaloldalibb: Sanja Radosavljevic (NKSE Váci), Dijana Radojevic (Magura Cisnadie), Timea Milosevic (Kisvárda)
Bálázók: Jovana Stoiljkovic (Chambray Touraine), Jovana Kovacevic (Minaur Baia Mare,), Jovana Jovovic (Budaörs)
Beállítások: Sladjana Pop-Lazic (Brest Bretagne), Dragana Cvijic (Bukaresti CSM), Jovana Milojevic (Zaglebie Lubin)
Jogok: Jelena Trifunovic (Ramnicu Valcea), Marina Dmitrovic (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Minaur Baia Mare), Dijana Stevin (HBC Celles-sur-Belle)
Legjobb: Katarina Krpez-Slezak (Rosztov-Don), Zeljka Nikolic (Ramnicu Valcea)
Menedzserek: Kristina Liscevic (Ramnicu Valcea), Tamara Radojevic (Békéscsaba)

“Volt néhány napom, amikor az oroszokkal és a magyarokkal szembeni taktikán dolgoztam. Az első erős, stabil és teljes csapattal érkezik, míg a házigazda éppúgy vágyik a sikerre, mint mi.

Játszunk, és meglátjuk, mi történik. Jól ismerjük egymást, sokszor találkoztunk, de reméljük a legjobb eredményeket

Ő mondta Ljubomir Obradovic Szerb szövetségi kapitány.

A csütörtök délben Győrbe utazó szerb válogatott pénteken az olimpiai címvédő Oroszországgal, szombaton Magyarországgal és vasárnap Kazahsztánnal találkozik. A mérkőzésekre 16 játékost lehet regisztrálni, csapatonként öt csere van a bajnokság alatt. Az első két helyezett jut tovább az erre a nyárra elhalasztott tokiói játékokra.

Olimpiai kvalifikációs program

Március 19., péntek