Pole Fitness, mint sport

A rúdtánc az elmúlt évtizedben fejlődött, népszerű edzés és szervezett torna verseny lett belőle. Vannak emberek, akiknek a köszörülés kihívást jelent; hogy csak a vetkőzéssel jár és szexuális konnotációt ad. De amit az embereknek látniuk kell, az az, hogy a pálcikás tánc sportnak tekinthető. A világon számos rúdtáncstúdió működik, amelyek nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is sportolnak. A táncstúdióban sok hallgató felismeri, hogy a rúdtánc nagyszerű módja a mozgásnak, az illeszkedésnek, inspirálja és felhatalmazza őket. Számos oka van annak, hogy a rúdtáncot sportként kell elismerni, és egy napon olimpiai sportággá válhat.

Nem lenne csodálatos, ha a pole-fitness sportoló olimpiai érmet nyerne? Mielőtt a rúdtánc sportnak tekinthető, azt egy nemzetközi szövetségnek kell igazgatnia annak biztosítása érdekében, hogy a sport tevékenysége megfeleljen az Olimpiai Chartának. Ha világszerte széles körben használják és megfelel a NOB által meghatározott kritériumoknak, végül hivatalos petíciót készít a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálatára. A Nemzetközi Sportszövetségek olyan nemzetközi nem kormányzati szervezetek, amelyeket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elismert, hogy világszerte egy vagy több sportot irányítanak. Az e sportágakat igazgató nemzeti szövetségek csatlakoznak hozzájuk. Miközben fenntartják függetlenségüket és autonómiájukat sportjaik igazgatásában, a NOB elismerését kérő nemzetközi sportszövetségeknek biztosítaniuk kell, hogy alapszabályaik, gyakorlataik és tevékenységeik összhangban legyenek az Olimpiai Chartával.

A polírozás innovatív és divatos munkamódszer. Ez a test jelentős erejétől, a test rugalmasságától és állóképességétől függ. A rúdtánc nem tipikus bálterem. Nincs szüksége nehéz berendezésekre. Csak a saját testtömegére van szükség. Ez a sport az izmok alakformálásához igazodhat, az órák pedig egyszerre tehetik a nőket sportosnak, de művészi és magabiztosnak. A pole fitnesz minden formájú, méretű, korú és környezettel rendelkező nőknek készült. A nők változást kerestek a testmozgásukban, és a rúdtánc ezt a változást kínálja. A sport világszerte fejleszti az önbizalmat és az egészséges testet.

Timothy Trautmant, a Nemzetközi Rúdszövetség elnökét a Buzzfeed nemrégiben interjúval közölte, hogy szeretné, ha a fitnesz 2016-ban szerepelne az olimpián. Tim így folytatja: “Az olimpiai játékok rúdtáncolása az egyetlen módja annak, hogy az emberek rájönnek arra, hogy a rúdtáncosok hihetetlen sportolók: „Olyan kegyelemmel és eleganciával rendelkeznek, hogy abszolút az olimpiához tartoznak. De küzdünk a sztereotípiával, miszerint a sztriptíztáncosoké. “” Ki kell hoznunk az erotika egy részét a mozdulatokból, és ki kell vennünk a magas sarkú cipőt is. – Kövesd – mondja Trautman. (Stewart / Trautman, Eltart egy idő, mire a rúdtánc az olimpián van)

Összesen 12 új esemény volt, amely 2014-ben debütált a szocsi olimpián. Sípálya (férfi és női), slopestyle síelés (férfi és női), snowboard slopestyle (férfi és női), párhuzamos snowboard szlalom, ugró női síelés, vegyes biatlon váltó, új műkorcsolya csapatverseny és szánkós csapat váltó. Remélhetőleg idővel a rúdtánc bejut a debütáló listára. Az Arnold Sportfesztivál 2014 arra készül, hogy a fitnesz bemutatkozjon a világon, mint mainstream. Először mutatják be a pole-t egy nagy eseményen.

Az idei szocsi olimpián bemutatott legtöbb eseményhez hasonlóan a rúdtáncversenyek adminisztrátorai is szigorú követelményeket támasztanak versenyzőikkel szemben, amelyeknek meg kell felelniük a versenyzéshez. A Pole Dancers Buff Image with Rules és a Dress Code cikk alapján az írott előírások között nincs tánc nyilvánvalóan erotikus módon. Nincs remegés hátul, és nincs sapka, bot és bármi más, ami nem tekinthető az öltönyhöz csatoltnak. A szövetség szabályai homlokát ráncolják, ami egy táncosra esik. A ruházat szándékos eltávolítása miatt kizárást igényelnek, tiltják a jelmezek erotikus használatát, és legalább nyolcvan (80) milliméteres hasítást igényelnek a kulcscsontból. (Gulyás, Rúdtáncosok Buff kép szabályokkal és öltözködési szabályokkal).

Folytatnunk kell a tudatosság növelését, hogy mindenki tudja, hogy a rúdtáncnak olimpiai sportnak kell lennie. Elsősorban azért, mert ez valóban olyan nehéz sport, mint a torna vagy a korcsolyázás, a rúdtáncosok keményen edzenek, és vannak rúdtánc-fitneszközösségek, akik küzdenek az olimpiára való bejutásért. Határozottan hiszem, hogy a pole-csapatban tanúsított jó viselkedés hozzájárulhat az egyes pole-táncosok személyes növekedéséhez is, miért ne ösztönözné ezt? A rúd sokak életstílusa!