Plockot erősen sújtotta a Xavi Sabaté elleni támadás

Alig két hete elképesztő jelenetek játszódtak le a Lengyel Kézilabda Kupa elődöntőjében, ahol a legjobb két csapat, Vive Kielce és Wisla Plock állt össze egymással.

A mérkőzés 19. percében Daniel Dujshebaev addig megsebesült, amíg a Kielce-t vezető apja nem volt Tehetség Dujshebaev akkora rendetlenséget okozott az ellenfél kispadján ülőkkel és a zsűri tagjaival, hogy végül egy piros lapdal zavarták meg a lelátón, de még ott is nehezen pihent. Végül csapata két góllal nyerte meg a mérkőzést.

Az elmúlt hétvégén Plock edzője, volt magyar szövetségi kapitány és a Veszprém edzője Xavi Sabaté visszatért a témához. Bár csapata 28-18-ra nyert Gwardia Opole ellen, Sabaté nem tudta abbahagyni a panaszkodást.

Edzőként nem fogadhatom el, hogy a Lengyel Kupa után brutális csapatként emlegessenek, és piszkos, durva játékkal vádolják.

Nyilatkozat. Véleménye szerint a bírák szombaton felmentek csapata elé, amit úgy hívott, hogy szent háborús elődöntő. Elfogult döntésekkel vádolta a játékvezetőket, amelyeket szerinte a kielcei meccs ellentmondásos eseményei diktáltak.

“Kilenc kétperces büntetést kaptam a Gwardiával vívott mérkőzésen. Kilenc! Továbbá Przemyslaw Krajewski életében először kapott piros lapot. Edzőként ezt nem tudom elfogadni, túl sokat dolgozunk azért, hogy ilyen döntéseket hozzunk magunk ellen. Remélem, hogy klubként tennénk valamit ebben a tekintetben “- mondta dühösen Sabate a sajtótájékoztatón.

Ezután szombat este a klub közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy hivatalos tiltakozást nyújtott be a Lengyel Kézilabda Szövetséghez a kupa-elődöntőért és Talant Dujshebaev viselkedéséért.

“Az SPR Wisla Plock hivatalos tiltakozást indított Talza Dujsebayev, a Lomza Vive Kielce edzőjének elfogadhatatlan viselkedése ellen Xavi Sabate és klubunk játékosaival szemben.

Kifogásoljuk minden olyan viselkedést, amely agresszív reakciókat váltott ki a mérkőzés résztvevőiből. A szombati edző szóbeli támadása soha nem látott esemény és sokk számunkra

A klub írta.

Lengyel források szerint Dujshebaevet minden bizonnyal megbüntetik magatartásáért, de a fegyelmi bizottság eddig nem tudott ülésezni, mivel tagjai közül többen a koronavírussal küzdenek.