Petry Zsolt: Szeretném törölni a nevemet Németországban

Törölni akarom a nevemet Németországban, nem tekinthető idegengyűlölőnek vagy homofóbnak. Még mindig itt akarok dolgozni

A Blikknek elmondta Petry Zsolt, akit a közelmúltban a német Hertha BSC labdarúgó-válogatott menesztett nyilatkozata miatt.

Az 54 éves kapus edzője interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben beszélt Gulacsi Péter a szivárványos családok mellett és bírálta az európai migrációs politikát. “Nem is értem, hogyan süllyedhet Európa erkölcsileg olyan mélyre, mint most” – mondta, és az interjúban megemlítették azt is, hogy úgy gondolják, hogy sok bűnöző söpört végig Európában.

Bár Petry azonnal megpróbálta finomítani a szavait, Hertha végül megszabadult tőle – 2015 óta dolgozott a klubnál, kétéves szünettel, de 2004 óta Németországban edzett. Hétfőn megjelent egy cikk a Frankfuert Allgemeine Zeitungban. , amelyben arról beszélt, hogy a Magyar Nemzet konzultáció nélkül megváltoztatta a vele készült interjút, amire a magyar újság azt válaszolta: megvan a hangfelvétel, de Petry Zsolt számára nem hozzák nyilvánosságra.

Nagyon köszönöm otthon mindazoknak, akik velem maradtak, nagyon jó volt. Médiaügyvéd segítségével választottam ezt a taktikát, most egy kicsit visszavonulok az ügy megoldására

A Blikknek elmondta.