Petry Zsolt pontosította álláspontját Gulácsról

Petry Zsolt A volt válogatott futballista, aki jelenleg a Hertha BSC kapusa, hétfőn kérte a Magyar Nemzetet, és arra kérte, “bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejezze ki álláspontját, mert az általa fontosnak tartott gondolatok az interjún kívül maradtak”.

Mint arról beszámoltunk, Petry interjút adott a kormánynak, amelyben többek között arról beszélt, hogy nem tudta, mi okozhatta Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa és a lipcsei RB, hogy támogassa a homoszexuális, transzvesztita és más identitású embereket. Kifejtette: a magyar társadalom többsége nem ért egyet Gulácsi Péter szivárványos családokkal kapcsolatos véleményével, véleménye szerint véleményét nem lehet erkölcsileg támadni.

Sportolóként inkább a focira koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg álláspontot a közéleti kérdésekben, a szociálpolitikában. Megtenném azt a munkát, amelyet klubom és a magyar válogatott elvár tőlem

– tette hozzá Petry.

Az interjúról német lapok is beszámoltak, és jelezte, hogy Petryt sokan kritizálták a közösségi médiában kijelentései miatt. A Telex tudomásul vette a dpa hírügynökség jelentését, miszerint a Hertha vezetősége tömeges kritika miatt tárgyalja a kérdést Petry-vel.

Ezt követően Petry Zsolt felvette a kapcsolatot a magyar nemzettel, és az újság kérésére azt írta: „a volt nemzeti kapus, a Hertha kapusának edzője hangsúlyozza, hogy maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Fontosnak tartja ennek hangsúlyozását is nem különböztette meg a szivárványos családokat.Szándékában áll továbbra is a munkájára koncentrálni, hogy a lehető legjobban és kielégítőbben végezhesse munkáját a Herthában. ”