Perezz a Superligából: Kritikus pillanatban vagyunk, és meg kellett mentenünk a futballt

Egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy mi lesz az Európai Szuper Ligával, de az biztos, hogy forradalmi változás lesz az európai futballban, ha az új szériát alapító 12 csapat valóban feladja az UEFA által szervezett sorozatot.

A Szuper Liga elnöke Florentino Pérez, ahonnan a merész látványosságok nincsenek messze, ambiciózus tervek, mert ellenőrizte a Real Madrid legnagyobb fej-fej sztárjait, amelyet évekig vezetett, megfeledkezve arról az alapvető tényről, hogy csak a név nem nyert egyetlen mérkőzést sem.

CSATLAKOZÁS

“Két pofát ettem tönkretettem a focit”

Tizenkét legjobb klub alapította az Európai Szuper Ligát, és most az a tervük, hogy a Bajnokok Ligája helyett a jövőben is a saját sorozatukban versenyeznek. Az UEFA és a nemzeti bajnokságok egyelőre veszélyben vannak, de valójában mi a konfliktus?

Perez szerint a kluboknak be kell avatkozniuk, mert a koronavírus-járvány nézők nélküli mérkőzésekhez vezetett, így komoly bevételeket veszítettek, és teljesen természetesnek érzi, hogy egy nagyszabású tervnek, amely hatalmas változásokat hozhat, vannak ellenfelei.

Real elnök hozzátette azt is, hogy a fiatal szurkolókat újra meg kell nyerni ehhez a sportághoz, mert a BL itt vagy ott van, sok olyan meccs van, amely csak nem teszi őket lázba. A Bezzegi Szuper Liga 12 csapatból áll, rajongókkal a világ minden tájáról.

Azért kerültünk a Szuperligába, mert kritikus pillanatban vagyunk, és meg kell mentenünk a futballt. Ha a Bajnokok Ligájában folytatjuk, az érdeklődés tovább csökken, és hirtelen minden véget ér. Az új formátum, amelyet 2024-ben vezetnek be és amelyre az UEFA hétfőn bólintott, elég abszurd. 2024-re mindannyian halottak leszünk, ha nincs változás

Mondta Perez. Ráadásul az ötvenes években még a BL elődjének, az Európa Bajnokok Kupájának sem volt sok támogatottsága, és mégis megkezdésekor alapvetően megváltoztatta a futballt.

Pérez válaszolt az UEFA azon fenyegetésére is, hogy a klubokat eltiltják a hazai versenyektől és a nemzetközi kupáktól, míg a Szuperligában résztvevő játékosok nem játszhatnak világ- és Európa-bajnokságokon. Mint mondta, száz százalékig biztos abban, hogy nem fognak megtörténni.