Perez: Olyan, mintha meg akartuk volna ölni a futballt és elejtettünk egy atombombát

Az Európai Szuper Liga (ESL) futballprojektje folyamatban van, a társaság még mindig létezik – mondta. Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, az ESL első számú vezetője a kezdeményezés után széles körű támadások után, és a 12 alapító csapat közül elvileg csak a Real és a Barcelona tagja.

Szerda este a Cadena Ser spanyol rádiónak adott interjújában Perez elmondta, hogy “az olasz csapatok közül” a Juventus és az AC Milan nem távozott, együtt gondolkodunk és dolgozunk “. Észrevette, hogy senki sem ment el, mert nem fizette be a bírságot, csak kevésbé voltak odaadó klubok. Ismét arról beszélt, hogy el kell fogni a fiatalabb generációkat, nekik már más az igényük – néhány nappal ezelőtt azt mondta, lehet, hogy még azon is el kell gondolkodnia, hogy milyen hosszúak a 90 perces mérkőzések. Florentino Pérez úgy véli, hogy a rajongók új rajongókat tudnak elkapni, túllépve a közvetítési díjakat, és most rengeteg unalmas mérkőzést adnak a tévében, Spanyolországban, Olaszországban és Angliában is.

Elmondta, hogy a Szuper Liga projekt természetesen még mindig létezik, évek óta dolgoztak rajta, és talán most nem tudták megmagyarázni, miért fontos a megvalósítása. Jelezte, hogy még soha nem látott ekkora agressziót több futballigazgató részéről, amelyet bejelentésük óta tapasztalt volna.

Úgy tűnt, hogy meg akarjuk ölni a futballt, és elejtettünk egy atombombát, amikor szövetségben álltunk a sport megmentése érdekében.

A húsz csapatra tervezett Európai Szuper Liga létrehozását vasárnaptól hétfőig jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három olasz és spanyol klub szerepel, de a terv magas politikai és sportkörökben van, a Nemzetközi Szövetség (FIFA) és az Európai Szövetség (UEFA). Nagyszabásúan is ellenezte. A rajongói csoportok is bírálták a tervezett sorozatot.

Először kedden este a Manchester City hivatalosan bejelentette visszavonulását, majd szerda hajnalban a Chelsea következett, majd az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur lépett vissza a kezdeményezésből.

Szerda délutánig, az Atlético Madrid, az Internazionale, valamint az AC Milan és a Juventus lemondásával, bizonytalanságot jelentve a bajnokság jövőjével kapcsolatban, csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan a Szuper Liga tagja, amelynek ütemterve 15 állandó. a résztvevők lennének.