Péni István a lövöldözés botrányáról: súrlódások előfordulhatnak egy csapatban, sajnos ez évek óta jelen van bennünk

A Világkupán soha nem látott eset kivizsgálására a Magyar Sportlövész Szövetség bizottságot hoz létre.

A delhi világbajnokságon a magyar csapat három férfival, as. Lépett ki a csapatverseny döntőjéből Péni István és Peklár Zalán nem volt hajlandó Sidi Péterrel álljon fel, azt állítva, hogy ez utóbbi fegyvere szabálytalan.

Sidi egy kétlábúat használt a puska megtámasztására, de súlyként használta. A Nemzetközi Szövetség műszaki ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

“Soha nem látott eset történt a delhi világbajnokságon, amelynek szerencsétlen főszereplője az a magyar csapat volt, amely három testű csapatokon kivonult a verseny döntőjéből. Az eset jelentős nemzetközi visszhangot és presztízsvesztést okozott a magyar sportlövészet számára.

A Magyar Sportemberek Szövetsége teljes körűen kívánja kivizsgálni a helyzetet annak biztosítása érdekében, hogy az olimpiai játékok előkészületei zökkenőmentesen folytatódjanak, és versenyzőink a lehető leghatékonyabban teljesítsenek Tokióban. Az ügy kivizsgálása érdekében az egyesület elnöksége felállít egy bizottságot, amely az összes érintett meghallgatása után meghozza a szükséges döntéseket.

– reagált a történtekre az egyesület nyilatkozatában.

Péni István – aki három olimpiai számban ezüstérmet is nyert a vb-n – Facebook-oldalán azt írta, hogy nem áll szándékában indulni a csapatversenyben, nem látta értelmét a túlterhelésnek “, és ez a vélemény megerősíti azt a tényt, hogy csak két nemzet érkezett Magyarországon kívülre ”.

“Csapattársaim ismételt kérésére végül beleegyeztem, hogy bizonyos feltételek mellett induljak. Lehetséges, hogy súrlódás van egy csapatban, sajnos ez évek óta jelen van nálunk. Mivel a harmadik csapattárs viselkedése elfogadhatatlan volt számunkra, és nem volt hajlandó megállapodásaink szerint eljárni, végül Pekler Zalánnal kiléptünk a döntőből.

Sajnálom, hogy jelenleg ezen a kínos helyzeten van a hangsúly, miközben sok csapattársam rendkívüli eredményeket ért el, ezúton is gratulálok nekik! Elnézést kérek utolsó ellenfelünktől, Indiától és a szervezőktől a kellemetlenségekért.

Mondta a pénisz.

Tudjuk, hogy Péni jelezte a szövetségnek, hogy Sidi megállapodott Peklerrel, hogy nem használja a kétlábúat, majd egy puskatámasztó eszközzel megjelent a verseny helyszínén, majd Péni úgy érezte, hogy partnere megsértette a korábbi megállapodást.

Pekler is beszélt a témáról, Facebook-oldalán azt írta: “Szeretném, ha tudnád, hogy kezdetben nem ezzel a kérdéssel kezdtem, de ismételt kérésünkre Péni István végül beleegyezett, hogy elkezd megfelelni bizonyos feltételeknek. . Sajnos a csapat harmadik tagja megtette a kvalifikációban, de nem mondta ki szavát a finálé körülményeivel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy együtt visszatérünk a döntőből “.

Pekler hozzátette, hogy továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy öregbítse az ország sport sikereinek hírnevét, és ebben az esetben a kellemetlenségeket elfogadva döntést kellett hoznia Peni helyettesítéséről.