Pálinger elmondta, mit gondol az olimpiai esélyeinkről

A női kézilabdacsapat brutális csoportba tartozik az olimpiai játékokon: az akcióbajnoknak Oroszországgal (ROC), valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával kell játszania Elek Gábor a tokiói olimpia csoportkörében.

Pálinger Katalin A Sportos mai helyzet című műsorban nehéz olimpiáról lesz szó, amelyben senkinek sem lesz könnyű mérkőzése, de az erős csoport édes teher, mert ott leszünk Tokióban.

Minden mérkőzésen ott kell maradnunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Nyilvánvaló, hogy esélyünk sem lesz az oroszokkal és Franciaországgal szemben, de szerintem komoly esélyünk lesz egy spanyol, brazil, svéd csapat ellen. Valóban minden ki-ki meccs lesz

– mondta a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. A válogatott egykori nagyszerű kapusa hozzátette: reméli, hogy nem a laboratóriumokon múlik, hogy milyen erős káder utazik Tokióba.

Pálinger azt is elárulta, hogy a cél olyan, mint Elek Gáboré, Danyi Gábor, Görbicz Anita Az edzőhármas mellett a válogatott többi tagját is együtt tartják.

“Elkezdtem a tárgyalásokat, de nem akarok részleteket mondani, amíg azok nem fejeződnek be. A szövetségi kapitány és Danyi Gábor is, amikor a szövetségi kapitányokat felvették, az olimpia végéig tartottak. Remélem, hogy nem kételkednek bennük “- mondta.

Hozzátette: Danyi Gábornak teljesen új csapatot kell építenie Siófokon, de már aláírta, hogy érvényes szerződése van az MKSZ-val.

“Görbicz Anita szerepe vitathatatlan számomra és mindenki más számára is. Sokat adott ehhez a sikerhez, és biztos vagyok benne, hogy a jelenléte sokat, sokat jelent. “

Pálinger elmondta, hogy az elmúlt években sokat tanult, és sportvezetőként rengeteg tapasztalatot szerzett. De állítása szerint a csapat is sokat tanult.

“Biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnokság kudarcának kellett lennie egy ilyen út megkezdéséhez, mindenki olyan komolyan veszi a munkát. Olyan pozitív változás volt a fejemben az olimpia előtt, hogy nem is igazán kételkedtem benne. Vele voltam, ha most nem jár sikerrel, nem igazán tudom, mit tudjak meg.

Nem hiszem, hogy ez a csapat a fő világverseny. De a középkortól kezdve a következő kettőt.