Paddle Tennis – Téli sport

A paddle-tenisz, más néven platform-tenisz, az 1920-as években kezdődött. Két barátja azt kereste, hogy miként gyakorolhatják tenisztudásukat a téli szezonban. Kitaláltak egy télire tervezett szokatlan udvar építési koncepcióját. A pálya mérete 30 láb 60 láb volt, körülbelül egy teniszpálya negyede, körülötte 12 láb magas képernyők. Amellett, hogy megakadályozta a labdák eltávolodását a pályától, a képernyő célja az volt, hogy a játékosok ütőként vagy squashként ugorjanak le róluk a labdákról.

Az alkotók nem tudták, hogy a sport elég népszerűvé válik ahhoz, hogy különböző szintű szakértelemmel és életkorral rendelkező férfiak és nők játsszák. Vagy hogy az egész Egyesült Államokban és Kanadában élvezték volna, nem beszélve a világ különböző országairól.

A paddle-teniszt nagyon könnyű játszani. Bárki előveheti a palettát, és szórakozás közben tanulhat. Ez nem ugyanaz, mint a tenisz, ahol gyorsaságra és nyers erőre van szükség a győzelemhez. A lapátteniszben meg kell lennie a sakkozó türelmének és stratégiájának. Emiatt ez addiktív játék lehet.

A képernyőn való játék képessége érdekesebbé teszi a játékot. Felhívásának része, hogy meg tudja fordítani az asztalokat egy férfi-női mérkőzésen. Egy nőt nem lehet legyőzni csak a férfi durva erejével, ha helyesen tudja kijátszani a kártyáit. A képernyők miatt nehéz megjósolni az ellenfél mozgását. De ez a stratégia része.

Jelenleg az udvarok alumíniumból készülnek, alatta fűtéssel, így a hulló hó nem halmozódhat fel, mert a felszínre érve megolvad. A közelben fűtőházak is találhatók, kandallókkal és modern létesítményekkel. Az udvaron éjjel játszani is lehet fényt. Szeptembertől áprilisig ennek a sportnak az idénye hosszabb, mint a nyári játékok.

Ez a sport kiegészíti teniszkészségét, például általános költségeket és röplabdát. Így nem kell teljesen abbahagyni a teniszezést. Ebben a sportban az a jó, hogy a nők versenyeken játszhatnak a férfiak ellen. Ellentétben a tenissel, amelyben a nemeket el kell választani, mert a férfi bruttó ereje általában nem egyenlő a nőével.

Egy másik ragyogó ötlet ezzel a sporttal kapcsolatban az, hogy a télen soha nem használt parkokat földekkel lehet felszerelni, hogy azok hasznosak legyenek.