Otthon kikapott a Bayern Münchentől, a PSG könyörtelenül

A Paris Saint-Germain bosszút állt a Bayern München tavalyi BL-döntőjéért, Münchenben 2-3-ra nyert a negyeddöntő első meccsén. Eközben a Chelsea viszonylag könnyen nyert a Porto vendégeként.

Bayern München – PSG 2-3

A Bayern megverte ellenfelét, azonban a PSG néhány perc alatt megszerezte a vezetést. Kylian Mbappének a játékvezető gyorsan hárított, a kapus nagy megdöbbenésére, aki nem volt felkészülve.

Aztán a német sztárcsapat még jobban összekapcsolódott, futószalagon jöttek a helyzetek, de Draxler gólt szerzett. Neymar harmadik gólpassza már érvényes volt, Marquinhos a Bayern lassan mozgó védői mögé lőtte a labdát. Ezzel a PSG helyzetei felrobbantak, a francia csapat mindent betalált.

Közvetlenül a félidő vége előtt sikerült szépíteni a hazaiaknak, Pavard adminisztrációját a sérült Robert Lewnadowski helyére lépő Chuopo-Moting váltotta a jobb alsó sarokban.

A játékot durva játék és sok fizikai kihívás jellemezte a nedves pályán, de a Bayern nagy szívvel és jól játszott. Az egyenlítésért azonban Draxler is érvényesült, aki hülye hibával adott szabadrúgást a Bayernnek, Thomas Müller pedig Kimmich beadását a jobb alsóba fejelte.

A PSG kiváló helyzetelőnye azonban ismét elütötte a helyzetet, Di María pedig elindította Mbappe-t, aki belül bolondozott, és újabb vezetési gólt szerzett a Boateng lába közötti rövid alsó sarokban, amelyet pótolni kellett.

A Bayern továbbra is becsülettel próbálkozott, de Lewandowski távolléte, amelyet a lengyelek értékesítettek, nagyon észrevehető volt, csapattársai nem lőhettek, Keylor Navas pedig parádés védekezéssel megnehezítette a bajnok védekezését. A szakadó hóban lejátszott mérkőzés aztán 3-2-es idegenbeli sikerrel zárult, megtörve Hansi Flick veretlenségét a BL-ben, a Bayern vezette 16 meccs után vereséggel.

A PSG viszont büszke lehet arra, hogy kihasználta a helyzetet, hat lövésében négy gólt talált és három gólt szerzett. Nehéz ezzel versenyezni.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Bayern München (német) – Paris Saint-Germain (francia) 2-3 (1-2)
München, az Allianz Aréna, a kapuk bezárva
v: Antonio Lahoz (spanyol)
A Bayern München: Neuer– Pavard, Süle (Boateng – 42), Alaba, Hernández – Goretzka (Davies – 33), Kimmich – Sané, Müller, Coman – Chuopo-Moting
PSG: Navas – Dagba, Marquinhos (Ander Herrera – 30.), Kimpembe, Diallo (Bakker – 46.) – Danilo, Gueye – Di María (Kean – 71.), Neymar, Draxler – Mbappé
viselet: Chuopo-Moting (37.), Müller (60.) ill. Mbappé (3, 68), Marquinhos (28)

FC Porto – Chelsea 0-2

Eközben a Porto-Chelsea mérkőzésen két gól született, Mason-hegy az első félidőben nagy kanyarban vezetést szerzett, ami 45 perc alatt volt az egyetlen góllövés a meccsen. Mount így lett az angol legfiatalabb gólszerzője a BL-ben 22 és 87 napos korában.

Ben Chilwell hajrában fejezte be csapatának a mérkőzést. Egy oldalsó beadás kihúzta a védelmet a helyzetből, így Jesus Manuel Corona átjutott a kapu felett.

Sikerével Thomas Tuchel csapata kényelmes helyzetből várhatja a londoni visszavágót.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

FC Porto (portugál) – Chelsea (francia) 0-2 (0-1)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, kapuk zárva
v.: Slavko Vincic (szlovén)
Szállítás: Marchesín – Manafá (F. Conceicao, 83.), Mbemba, Pepe, Zaidu – Corona, Grujics, Uribe, Otávio (Toni Martínez, 83.) – Marega (Fábio Vieira, 83.), Luis Díaz
Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – R. James (Thiago Silva, 80), Jorginho, Kovacic (Emerson Palmieri, 90 + 2.), Chilwell – Mount (Kanté, 80), Havertz (Giroud, 65), Werner (Pulisic) , 65.)
viselet: Mount (32), Chilwell (85)