Öt embert, köztük két gyereket lőtt le az egykori NFL-játékos

Öt embert – köztük két gyereket – lelőtt az egykori NFL-játékos, Phillip Adamsaki magával érkezett a mészárlás után.

Az eset a dél-karolinai Rock Hill-ben történt, és az ügy seriffje Kevin Tolson azt mondta, még mindig nem tudja, miért.

Adams ismerte áldozatait, írta az AP hírügynökség, a sérülései miatt visszavonult amerikai futballista a megbecsült orvos volt Robert Lesslie azt kezelte, akit éppen megölt.

Lesslie mellett a 70 éves felesége, barbaraés két 9 éves unokájuk Adah és 5 évig Noé Lesslie egyik alkalmazottja, az ötödik áldozat, életét vesztette a lövöldözés során, James Lewis. És lelőtték Robert Shook mivel életében az orvosok küzdenek, kritikus állapotban vitték a Charlotte Kórházba.

Miután 911-ben megérkeztek a jelentések, a rendőrök Adams szüleinek otthonába rohantak és órákig tárgyaltak vele, de kudarcot vallottak, és a férfi végül maga felé fordította a fegyvert.

A 32 éves Adams hat szezont adott fel az NFL-ben, és hat különböző csapattal turnézott: a San Francisco-ban, New England-ben, a Seattle Seahaws-ban, az Oakland-ben, a New York Jets-ben, és 2015-ben visszavonult az Atlanta Falcons csapatától. Évében egy a szezonban súlyos bokasérülés, 2012-ben pedig három mérkőzésen két zúzódást szenvedett.

Az elmúlt években kiderült, hogy több amerikai futballista, valamint a hokisok jelentős agyi sérüléseket szenvedtek a karrierjük során elszenvedett ütközések következtében, és a krónikus traumás encephalopathia (CTE) gyakran társul depresszióhoz. Adams esete még nem árulta el, hogy volt-e hasonló probléma, de ügynöke, Scott Casterline elmondta, hogy Adams már szeretett játékosként visszavonulni, elszakadni csapattársaitól.

Casterline szerint Adams nagyon megviselte, hogy sok csapat leírta őt az elsőéves bokasérülése miatt, és nehéz volt beismerni, hogy nem tudja elkapni a bajnokságban.

“Úgy éreztem, hogy elveszett, összetört az amerikai futball nélkül.”