Összesen három kapusnak van válogatottja az angliai Európa-bajnokságon

Bár butaság lenne gyengének nevezni az angol válogatottat, ez meglepő. Gareth Southgate a szövetségi kapitány négy újonccal is megküzdött az Európa-bajnokság előtt.

Különösen a kapus frontján érződik, ahol a válogatott 30-szor Jordan Pickford A hely (Everton) vitathatatlan lesz, különösen az egyedülálló válogatott mögött Dean Henderson (Manchester United) és a West Bromwich és a Sheffield United két újonca, akik felülről búcsúznak, Sam Johnstone, és Aaron Ramsdale marad.

Rajtuk kívül készül az első válogatására Ben White, Brighton, ill Ben Godfrey, Az Everton védője.

Nagy keretben van Trent Alexander-Arnold, a Liverpool játékosa, akit nem hívtak meg a márciusi világbajnoki selejtezőre. Sérült kapus, Nick Pope (Burnley) azonban kimaradt James Maddison (Leicester) és Eric Dier (Tottenham) van.

Két kamasz is van a keretben Jude Bellingham (Borussia Dortmund) és Bukayo Saka (Arsenal).

A csapat a D csoportban játszik Horvátország, Skócia és Csehország ellen

Az angolok nagy létszáma 33 fő

Portások: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordon Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United)
Védők: John Stones (Manchester City), Luke Shaw (Manchester United), Harry Maguire (Manchester United), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Kyle Walker (Manchester City), Tyrone Mings (Aston Villa), Reece James (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Ben Chilwell (Chelsea), Ben Godfrey (Everton), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Ben White (Brighton)
Közepes méretű: Mason Mount (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Jude Bellingham (Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Kalvin Phillips (Leeds), Jesse Lingard (Manchester United) )), James Ward-Prowse (Southampton), Bukayo Saka (Arsenal)
Előtt: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Mason Greenwood (Manchester United), Ollie Watkins (Aston Villa), Jadon Sancho (Borussia Dortmund)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!