Olimpiai kvótát kapott azzal, hogy gondozta a korcsát, amely megcsókolta és megáll

Korpási Bálint olimpiai kvótát nyert a 67 kilogrammos rögzített fogó kategóriában, a 60 kilogrammos kategóriában Tőzeg Eriknek ugyanakkor ugyanez a kudarc az európai birkózók olimpiai kvalifikációs versenyén a BOK csarnokban – írta az MTI.

Torba Erik a második Európa-bajnok az elődöntőben Kerem Kamal ő is jól küzdött és alul maradt, csak minimális különbséggel.

A mérkőzés elején a török ​​volt a jobb, néhány másodperc múlva a derekát támadva dobott egy dobást, amelyből leereszkedni tudott Torbára, Kamal azonban két pontot szerzett. A rivális továbbra is aktívabb volt az ugrásban, és Torba meghatódott (0-3), de alulról kiválóan védett, bár ellenfele csaknem fél percig támadhatott, nem léphetett, sőt, akkoriban Erik Torba megelőzte, majd szépen meghajolt (3-3).

A magyarok javát szolgáló egyenlőség azonban nem tartott a szünetig, mivel Kamal (3-5) néhány másodperccel korábban derékatámadást hajtott végre.

A második fordulóban a törökök csak arról gondoskodtak, hogy Torba ne cselekedhessen rajta, és mivel a forduló közepén nem sikerült több pontot szereznie a magyar pozícióból vagy az alulról (4-5), Kamal nyert és Erik Torba kétségbeesetten zuhant a szőnyegre.

Nem sokkal a fájdalmas kudarc után Korpási Bálinton volt a sor, hogy megszerezze az első kvótát a házigazda csapatnak Budapesten. Tokióba tartó járatokhoz Moldovából Donior Islamovval aki nagyon aktív volt a találkozó elején, ugrott és elkapta a távolból,

Korpást azonban nem döbbentette meg, a BVSC sportolója jól talpon volt, és egy perc múlva egyértelműen irányított. Moldova előzetes szökése nem hozott gyümölcsöt, mert kevesebb, mint két perc múlva intett (1-0), Korpási Bálint pedig két gyönyörű pörgetéssel alulról döntötte el a mérkőzést (5-0). A második fordulóban a magyar még egy ponttal növelte előnyét (6-0), de valóban vigyázott, nehogy hibázzon, és nem adott teljes esélyt Iszlámovnak, hogy az utolsó percben visszanyerje erejét. .

Varga Ádám számára lehetősége lett volna megosztani is, de a döntetlen 130 kg-os elődöntőjében vereséget szenvedett. Az UTE súlyemelőjének nem volt esélye arra, hogy 2018-as orosz világbajnok legyen Szergej Szemjonov aki ellen tintával legyőzte.

A találkozó rövid ideig tartott, Semionov az első percben megszerezte a vezetést (0-1), majd a másodikban Vargát küldték le (0-2), ahonnan az orosz megpördült, majd megcsípte a riválisot.

Korpási Bálint nyerte a tokiói nyári játékok magyar harcosainak ötödik kvótáját. A 2019-es világbajnokságon egyenlített is Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), szabad Mushukev Ismail (65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) biztosította helyét az olimpiai játékokon.