Nikolics elárulta, hogyan rábírta Rossi, hogy térjen vissza

2018 májusában Nikolics Nemanja lemondott a magyar válogatottról, de egy évvel ezelőtt Marco Rossi szövetségi kapitánynak sikerült meggyőznie, hogy szüksége van rá. A Mol Fehérvár FC csatára a DIGI Sport hírlevelének is elmondta a részleteket.

“Jó a kapcsolatunk, bízz bennem, légy nagyon őszinte velem. Ezt régóta hiányolom, mióta a válogatottban szövetségi kapitány vagyok, aki valóban velem ül, megbeszéli a dolgokat és őszinte. És itt nem arról beszélek, hogy állandó kezdőnek kell lennem, folytatnom kell a játékot, soha nem erről volt szó, de mindig több perc játékot szerettem volna, és most a szövetségi kapitánytól kapom “- mondta. Sport 24 Nikolics Nemanja.

A magabiztosan felvértezett 33 éves csatár gólokkal és gólpasszokkal is jár. A volt kapitányok azonban nem igazán hittek benne.

“Amikor gólokat szereztem a Vidi-ben vagy gólkirályi címet nyertem a chicagiai Legia-ban, továbbra is hazajöttem a válogatottba, nem játszottam, sőt nem is próbáltam megtalálni a megfelelő pozíciót. Aztán azzal jöttek, hogy a válogatott nem játszhat két általunk létrehozott csatárral Szalai Ádám nem játszhatunk egymással, mert a csapat nem bírja. ”

Ellen tud állni, és Nikolics szerint a 2016-os Európa-bajnokságon azt is látták, hogy a támadó és gyönyörű futball működőképes lehet a magyar válogatottól is, amely hat gólt szerzett a csoportkörben. De hosszú távon egyik kapitány sem tette ezt. Ezután egy válogatott edző jutott a válogatott élére, amely többnyire 3-5-2-es rendszerben játszott a Honvéddal, amellyel meglepetéssel sikerült megnyerni a magyar bajnokságot.

“Amikor visszatértem a válogatottba, akkor Marco Rossi elmondta, hogy meg akarja változtatni a rendszert, és egy új rendszert akar alkalmazni a jövőben. Megtalálta ehhez a megfelelő embereket, és nemcsak rólam és Szalai Ádámról beszélt, hanem megtalálta azokat a középpályásokat is, akik előre játszanak, akikben van kreativitás, megtalálta azokat a szélsőséges játékosokat, akik védekezésben és támadásban egyaránt jöhetnek, és támadásban is segíthetnek. , technikailag képzett.

Talált olyan védőket, akik előre védekeznek, akik nem hátrálnak meg, akiknek van futási volumene, rutinja – most Willi Orbánról, és Szalai Szalairól Beszélek valakiről is, aki sokat fejlődött. Van kapusunk, Gulácsi Petiamely magabiztosságot sugároz. A kapitány megtalálta a megfelelő embereket, és most a személyzet tagjaira is gondolok, akiktől ha bármikor bárki beléphet a pályára, minőséget hozhatnak “- mondta.

Ilyenkor sokkal könnyebb a támadóknak, mind nekem, mind Szalai Ádai számára. Sallai Roland számára – aki játszik, vannak helyzeteink, hála Istennek, gólokat is szerezhetünk a vb-selejtezőkön.

A vonalon kilenc veretlen csata után a valódi teszt a nyáron Portugália, Franciaország, majd Németország ellen következik az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein, majd az Anglia elleni vb-selejtezők következnek.

“Azért mentem a közösségbe, hogy nagyon jó légkör legyen bennem. Ha ez a helyzet áll fenn, és ezen valóban javítani akarunk, akkor senkitől sem kell félnünk, mert megmutattuk, hogy bárkivel versenyezhetünk “- reméli Nikolics, aki tavaly év végén a 33. helyet szerezte meg a XXI. század legjobb pontszerzőinek világranglistáján.