Nikita Mazepin beszorult a Forma-1 egyik pilótájába

Rendkívül kritikus volt Nyikita Mazepint az Emilia-Romagna Forma-1-es Nagydíj időmérő edzései után Antonio Giovinazzi.

Az olasz pilóta az első szakaszban azonnal szembeszállt az oroszral, miután a Q1 végén éppen megkezdte gyors körét, Mazepin pedig kihasználta a DRS-t, hogy megelőzze. Giovinazzi már a pályán is fel volt háborodva, és megbolondította Mazepint, de nyilatkozataiban még a riválisról sem beszélt elismerően.

A gyors körben nem előzünk, ezt mindig tiszteletben tartjuk, de ezzel nem tisztelte meg. Ez nem megfelelő időzítő kör esetén, az utolsó gyors körömnek estem el miatta. Nincs benne tisztelet

Giovinazzi megrémítette, aki elvesztette utolsó esélyét a Q2 elérésére, és a 17. helyen végzett.

Mazepin azonban másként látta az eseményeket.

“A Forma-1-ben nehéz az időmérő, mert húsz autó megy a Q1-ben, és mindenki egyszerre megy a pályára. Ez nem elég nagy mindannyiunk számára.

Ismerem a “szóbeli megállapodást”, ezzel nincs gond, de amikor 3 másodperc áll rendelkezésére egy új forduló megkezdéséhez, vagy rálép a benzinre, vagy visszatérhet a dobozhoz. Ezzel nem volt probléma, eljöttem, hogy elvégezzem a munkám. ”

A versenyre vasárnap 15:00 órakor kerül sor.