Nem tudta legyőzni a Felvidéket, a Fradi még nem bajnok

Az NB I-ben vezető Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Academia Puskással, így a bajnoki cím sorsa papíron még mindig nyitott.

De csak papíron, mert az FTC előnye öt fordulóval a vége előtt 13 pont a második helyezett felmenőkkel szemben.

A regnáló bajnoknak sikerült bejutnia a pályára, ha megnyeri a klub története 32. bajnoki címét. Ehhez képest a vendégek jobban kezdtek, Knezevic a 6. percben tévedett, de egy perccel később átvette a vezetést Felcsúton, Nunes szögletrúgásnak indult a hazai kapuba. Az első félidőben Felcsútnak volt még egy remek esélye a gólszerzésre, de Plsek a kapu fölé irányítva. A ferencvárosiak büntetésre panaszkodtak, amikor Deutsch a labda megütötte a kezét, de a játékvezető nem ítélt büntetőket.

Amint a játék csúszni kezdett a Ferencváros számára, a menedzser úgy döntött, hogy megváltoztatja a taktikát. Laidouni majdnem a hálóba vágott a 77. percben.

A Fradi a 85. percben büntetést is követelt, Szolnok passz kezében volt, és a játékvezető ezúttal nem ítélt büntetést. 1-1-es pontszámmal elhalasztották a bajnokság avatását, de Felcsútnak elsősorban csak matematikai esélye van.

NB I, 28. forduló

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)

Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 68), Blazic, Dvali (Haratin, 76), Civic – Laidouni, Szomália – Isael (Zubkov, 68), Nguen, Uzuni (Sigér, 83) – Boli (Baturina, 76).)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. – Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. – Knezevic (Baluta, 80.), Plsek

gólszerzők: Laidouni (77) és Nunes (7)

Sárga kártya: Laidouni (65), Blazic (70), Haratin (90) és Knezevic (30), Slagveer (42), Van Nieff (51), Spandler (75)