– Nem Pókember vagy Batman akartunk lenni, hanem Maradona.

Komoly leheletírással jelent meg a The Guardian-ban Pablo Aimar, az 52 éves argentin válogatott támadó középpályása, Valencia és Benfica korábbi klasszisa. Az argentin U17-es csapat szövetségi edzőjeként és a felnőttek válogatottjának asszisztenseként dolgozó 41 éves férfi beszélt edzőiről, jelenlegi munkájáról és természetesen Diego Maradonáról.

“Az U17 edzőjeként úgy érzem, hogy ott lennék, ahol szeretnék lenni, és élvezem. Kornak megfelelő edzőként van időm, amire a komolyabb szinten dolgozó szakembereknek nincs. Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni “- írta.

Elmondta, mennyire fontos és megfelelő volt eljutnia Valenciába, ami lendületet adott számára, hogy olyan nagyszerű szakemberekkel dolgozhasson együtt, mint pl. Marcelo Bielsa, José Pékerman, Jorge Jesus vagy most az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

“Mit gondolnak a futballisták vagy sem? Ez egy örök rejtély. Vannak edzők, akik sztárokkal teli csapatokat vezetnek, azonban nem érnek el eredményt, de aztán egy másik, kisebb nevű csapattal sikerek érkeznek. Nem válaszoltam arra, ami miatt a játékosok hisznek benned. ”

Szerinte néha vannak pozitív hatások a futballban, például Diego Maradona például már kiskorában felidézte bennük ezeket az érzéseket.

“Az 1970-es és 80-as években születettek számára ő volt a legnagyobb inspiráció. Akkor már szuperhősök voltak: de nem Pókember vagy Batman akartunk lenni, hanem Maradona.

Nem Pókember öltönyt akartunk, hanem Maradona cipőt és pólót. Maradona akartunk lenni, és igyekeztünk azok lenni, akik 1986-ban felemelték a vb-kupát, sértegették azokat, akik 1990-ben megtörték a himnuszunkat.

Aimar karrierjét a River Plate-nél kezdte 1996-ban, majd Valencia (2001-2006), Zaragoza (2006-2008), Benfica (2008-2013) és Johor Darul Ta’zim Malajziából (2013-2014) követte.) Ezután térjen haza és 2015-ben végleg nyugdíjba vonul a River Plate-re, majd 2018-ban az Estudiantes Río Cuadóra.