“Nem gondoltuk volna, hogy kígyók vannak köztünk” – a Szuper Liga csapatainak játékosait kitiltják az idei Európa-bajnokságról

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája megreformálására vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től kezdődően új formátumban zajlik majd.

E tény szerint a jelenlegi 32 helyett 36 gárda lesz sorozatban, és a négy csapatból álló csoportokat nagy asztal helyettesíti, így a jelenlegi hat helyett minden résztvevő tíz találkozót játszik az ellenfelekkel. különböző. . Az első nyolc automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, 9–24. és rájátszás lesz a legjobb 16 között – írja az MTI.

Sándor Ceferin, a szervezet elnöke az Európai Szuper Liga létrehozását egyes klubok “szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte “kapzsiságtól vezérelve”, és ezt a mozgalmat “a futball szerelmeseinek arcaként” jellemezte.

Ugyanakkor megerősítette, hogy a Super League klubjaiban játszó labdarúgók nem vehetnek részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság. De a klubokat is mielőbb ki akarom zárni az összes sorozatból – a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid is részt vesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Ceferin is elég kritikus volt a résztvevő klubok vezetőivel szemben, a Get French Football News cikke szerint a Manchester United külön beszél a Manchester United ügyvezető alelnökéről, Ed Woodwardrólés Juventus elnök, Andrea Agnelliről, aki eddig az Európai Klubok Szövetségében (ECA) volt az első ember, aki tárgyalásokat folytatott az UEFA Bajnokok Ligája reformjáról.

Agnelli számomra a legnagyobb csalódás, még soha senkit nem láttam ennyire hazudni. Hihetetlen. Nem gondoltam volna, hogy kígyók vannak köztünk, de már tudjuk.

Korábban az Európai Szuper Liga (ESL) 12 alapító klubja (Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City – Anglia; Juventus, AC Milan, Internazionale – Olaszország; Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid – Spanyolország) Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA). A Gianni Infantino A FIFA-nak és Aleksander Ceferinnek, az UEFA elnökének írt levelében az ESL arról tájékoztatta a két sportvezetőt, hogy jogi intézkedéseket hoztak az új szervezet védelme érdekében, felkérve őket, hogy tartsanak sürgős megbeszélést, hogy megvitassák az új sorozat részleteit és hogyan hogy megfeleljen a futball gazdaságának.rendszer.

Nem a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát próbáljuk pótolni, hanem versenyezni és együttélni velük.