Nem érezte stabilnak a térdét, a magyar judo egy lépést hátrált álmából

Csernoviczki Éva A második meccsen nem állt ellen, így a 48 kilogramm helyett bezárult a cselgáncs-olimpiai világbajnokság világbajnokságának nyitónapján a budapesti Papp László sportarénában vasárnap – írta az MTI.

Üzbegisztán a tatabányai népi olimpiai bronzéremért Gulnur Muratbajeva enyhe vereség után a 32 között sokkal komolyabb ellenfél várta a világ első Koszovóját Distria Krasniqi személyesen. Rossz előjel volt, hogy a 34 éves magyar az eddigi három mérkőzésen alulmaradt az idei Európa-bajnokkal, legutóbb a tavalyi budapesti Grand Slam-versenyen.

Aztán néhány perccel a negyedik csata előtt kiderült, hogy a meccs elmarad, mert a decemberben térdműtéten átesett Csernyivci nem veszi fel a harcot.

“Öt és fél hónap telt el a frontális keresztszalag-műtét óta, és amikor Évi az első meccs után lejött a tatamiról, jelezte, hogy a térde nem stabil” – mondta édesapja és edzője az MTI-nek. Csernoviczki Csaba.

Ez valóban felkészülhet egy hétre, szerintem egy kisebb csoda elkezdődött, ha a világbajnokság nem Budapesten van, akkor valószínűleg nem megyünk el. Most fontos volt megszokni a légkört és lefogyni, de a térdem fáj, és 50 nappal az olimpia előtt nem akarjuk kockáztatni.

Hidas Péter konzultáltunk egy háziorvossal, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem fog ellenállni Kraszniqinak, aki szintén nehéz ellenfél, egészséges lábakkal. ”

Csernoviczki Csaba kifejtette, hogy jelenleg 70 éves diáklánya lehet, de százszázalékos lenne a tokiói játékokon, amely az esélyek szerint a világranglista 23. helyén áll.

Most minden nap számít, az olimpia áll a figyelem középpontjában, tovább dolgozunk

A kétszeres Európa-bajnok edző hozzátette.

Ezzel véget ér a magyarok hétfői, 52 kilogrammos nyitónapja, az idei Európa-bajnokság bronzérmese Kölyök Réka képviseli a magyar színeket a Papp László Sportarénában, ahová a szervezők naponta legfeljebb háromezer nézőt engednek be a koronavírus-járvány miatt.