Négy és fél évvel ezelőtt a kézilabdázó Veszprémnek majdnem levágták a lábát

Négy szezon után a norvég válogatott jobbhátvédje, a Telekom Veszprém kézilabdacsapata távozik a nyáron, Kent Robin Tönnesen, aki két évre szerződött a nagy rivális Mol-Pick Szegedhez.

A játékost a Képes Sport készítette interjúval, amelyben elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt közel állt a karrierjének befejezéséhez.

“2016 őszén, egy vasárnap délután Berlinben német bajnokot játszottam, és már a meccs alatt úgy éreztem, hogy valami történt a váddal. Nem volt rosszul, gondoltam pihennék egy-két hétig, és ez elég lesz. Az orvos kötést kötött neki, én pedig segítség nélkül hazamentem a teremből. Másnap azonban vissza kellett térnem hozzá, hogy újra megnézzem a lábam, és bár biztonsági okokból egyedül akartam menni, a barátnőm is velem jött. Amikor az orvos levette a kötését, a borjúm néhány perc alatt megdagadt, rettenetesen fájt, feszült, mintha fel akarna robbanni “- mondta.

Két műtéten is átesett, és 15 napig tehetetlenül kórházba került.

Eleinte az orvosok azt mondták, hogy valószínűleg már nem tudok kézilabdázni, sőt, épp a térd alatt veszítem el a lábam.

Az interjúban elmondta, hogy a norvég kézilabda siker titka az, hogy mindenki egy irányba lő.

Elfogadta a szegedi ajánlatot, mert kedveli a csapat stílusát, jól ismeri a spanyol rendszert és szakmai szempontból is kedveli a Szeged meghatározott célkitűzéseit.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!