Nagy visszatéréssel erősíthető a magyar válogatott ellenfele

Körülbelül százszor szerepelt a német válogatottban Thomas Müller, de a Bayern osztály utolsó mérkőzését 2018 novemberében játszotta a Nationalelf-ben.

A Bayernnél tizedik bajnoki címét gyűjtő Müller fontos tagja volt a müncheni csapatnak, 11 góllal a második helyen állt a hazai eredmények listáján. Gerd Müller A Bundesliga hétvégi rekordja Robert Lewandowski Hátul azonban több mint 18 gólpassz nem csak a Bayernben, az egész liga elosztva.

A német sajtóban már régóta téma, hogy kell-e vagy sem Joachim Löw szövetségi kapitány, hogy aktiválja Müllert, és úgy tűnik, hogy a 31 éves játékost meghívják az Európa-bajnokságra is – értesült legalább a DW Sports.

Müller, aki 2014-ben a válogatottal vb-t nyert, eddig két Európa-bajnokságon versenyzett és 2012-ben bronzérmet nyert, valamint 2016-ban előbb az olaszok, majd a franciák állították meg az elődöntőben a németeket. Amellett, hogy Müller jól teljesített a döntőben (nyolcadik egy döntetlenben 10 góllal), eddig annyira megtartotta az Európa-bajnokságon, mert 11 meccsen még soha nem verték meg.

sport NEWS Music : Woohoo – Blur”/>

A mostani tornán a német válogatott a világbajnok Franciaországgal, a címvédő Portugáliával, majd a magyar csapattal találkozik.

A bemutatott képen Müller (balról harmadik) melegít a Bayern játékosaival a bajnokság előtt a Freiburg ellen.