“Nagy harcos volt sportolóként, majd az életben is” – Monspart Saroltára emlékeztek a Nemzet sportolói

Hosszú és súlyos betegség után szombat reggel, 76 éves korában hunyt el Monspart Sarolta. A tájfutó világbajnokot, a magyar amatőrök futásának egyik legnagyobb alakját tavaly áprilisban választották a Nemzet Sportolói közé. A tagok visszahívták Sarta Monspartot az MTI-nek adott nyilatkozatában.

“Saci nem volt olimpiai bajnok, hiszen nem olimpiai sportágakban ért el sikereket, de a magyar sportban nyújtott teljesítménye több volt, mint egy olimpiai aranyérem” – mondta a nemzeti sportoló. Kamuti Jenő Olimpiai ezüstérmes tőr, a fair-play nemzetközi bizottság elnöke, aki hozzátette, hogy Moltpart Sarolta kora előtt küzdött azért, hogy a fiatalok szeressék a természetet és az abban rejlő sportokat.

“Szenvedélyes, imádnivaló ember volt, a fair play viselkedésének példája. Erős volt, harcolt önmagáért és mások igazságáért, egy közösségi ember és egy nagyszerű pedagógus. Egészséges életmódról és a rendszeres sport népszerűsítéséről szólt, az idősek sétáló egyesülete szerette a mozgalmat és közösséget hozott létre ”.

“Mi, harcosok, nagyon tiszteltük őt sporteredményeiért, harcképességéért.

Sportolóként nagyszerű harcos volt, majd életben volt, miközben küzdött a betegségével.

Sajnos a vírus kitörése óta nem voltak olyan események, amelyekben találkozhattunk volna, ezért az utóbbi időben személyesen nem láttuk egymást “- mondta. Varga János, az 1968-as mexikói olimpián aranyérmes, a Nemzet Sportolója.