Nagy hajrája ellenére a Siófok elvesztette az Európa Liga döntőjét

A Siófoki KC-t a francia Nantes Atlantique HB 36-31-es kieséssel zárta a női kézilabda Európa Liga nagybányai vasárnapi döntőjében.

Csak a siófoki horvát lett bajnok védekezésben az Európa Kupa második sorozatának négyes döntőjében. Kobetic Andrea Hiányzott valaki, aki január elején küzdött a sérüléssel.

Szombaton Nantes az első, a Siófok a második elődöntőben volt érdekelt és megnyerte a hosszabbítás utolsó részét is, így három és fél órával kevesebb ideje volt a végéig, mint francia ellenfele. Mindez a meccs elején látható volt a brazil miatt Almeida de Paula Nantes vezetésével jobban vezetett, hatékonyan védekezett és pontos támadásokat vezetett, így 13 perc elteltével már 9-4 volt az állás – írja az MTI jelentésében.

Egy ideig Zdvarko Zovko miután az edző időt kért, a játék képe nem változott, majd jó védekezését kihasználva csapata három gyors góllal 11-9-re fogott. A szünet előtt Zovkónak ismét időt kellett kérnie, mivel Nantes, akinek nagy hasznát vették az emberi előnyök, ismét visszavonult. Siófokot négyszer találták kiállítással, ellenfelével nem egyszer, és ez a szünet eredményében is megmutatkozott, a franciák 17-13-ra vezettek.

A második félidő elején a magyar csapat nyílt védekezésre váltott, de hiányzott belőle a felfedezés ereje. A Nantes sokkal kiegyensúlyozottabban fejlődött, 30-24-re vezetett a mérkőzés három negyedében, és a különbség még inkább nőtt. Bár a Siófok 5-1-es sorozatot produkált az utolsó tíz percben, esélye sem volt a döntetlenre, mivel játékosai nem voltak a megfelelő pillanatokban összpontosítva.

A magyar csapat az egész meccsen csak kétszer vezetett, 1-0 és 2-1.

A franciáknak Nathalie Hagman a múlt héten Almeida de Paula hat góllal járult hozzá a magyar fél sikeréhez Tóth Gabriella hétszer Ilyen Nelli és Gnonsiane Niombla és ötször volt eredményes.

Ezzel megszakadt a siófoki 13 győzelem és négy döntetlen sorozat az Európa Kupa-szakaszon. Legutóbb, 2019 novemberében, éppen most kapta meg Nantestől.

Európa Liga, döntő

Nantes Atlantique HB (francia) -Siófok KC 36-31 (17-13)