Mutu: Csapatunk jobb, mint a magyarok

A magyar csapat Romániával játszik az U21-es Európa-bajnokság részben fordulón belüli második fordulójában.

Normál esetben zsúfolt ház és pokoli légkör fogadná a csapatokat a nemrég átadott Bozsik Arénában, de a koronavírus-járvány miatt a Kispesti Stadionban nem lesz néző. Gera Zoltán A magyar csapat szövetségi kapitánya ezúttal a fiai bátrabb játékára számít a németek elleni nyitány után, amely három gólos vereséggel zárul.

A románok szövetségi kapitánya az Adrian Mutu, aki többek között az Inter, a Parma, a Chelsea, a Juventus és a Fiorentina csapatában játszott.

A magyarok elleni mérkőzés nagyon nagy érzelmi terhelést jelent. Nem lesz könnyű, mindkét csapat ambiciózusan játszik, remélem, hogy nyerek. Jobb csapatunk van, remélem, hogy a fiúk tisztában vannak ezzel, bízom bennük. A magyar válogatott meg akarja élni az utolsó lehetőséget, hogy továbbjuthasson a csoportból, ezért lesz nagyon motivált

Uutu -ként idézte Mutu nyilatkozatát.

A spanyol másodosztályú Ponferradina légiós védője, Mutu egyik játékosa, Alexandru Pascanu elmondása szerint keményebb meccsre számít, mint a hollandok ellen, amely 1-1-re végződött.

A románok bejutottak a 2019-es U21-es Európa-bajnokság elődöntőjébe – aztán kijöttek a németekből, akiket most csoportellenfélnek tartanak -, Pascanu pedig megígérte, hogy két évvel ezelőtt felül akarja majd haladni az idei teljesítményét.

A magyar – román mérkőzés szombaton 18: 00-kor kezdődik.