Münchenben a PSG brutális mennyiségű fotót kapott

A Bayern München 3–2-re kikapott hazai pályán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Paris Saint-Germain ellen.

Noha a regnáló bajnok mindent megtett a kellemetlen vereség elkerülése érdekében, az Opta statisztikája szerint összesen 31 lövést adtak le. Keylor Navas a kapuhoz. A Costa Rica kapusának tíz védője mellett a PSG-nek tíz blokkoló védőre volt szüksége a győzelemhez. Ilyen számú találatot egyetlen csapatnak sem kellett elviselnie a 2003-2004-es szezonban.

Ez az ábra ráadásul megmutatja, mennyire hiányzott Robert Lewandowski, aki sokkal kevesebb helyzetben találhatja meg. A Bayern a meccsen várható gólok, vagyis a helyzetek minőségétől elvárt gólok függvényében is dominált, a magyarok 1,81 PSG-hez képest 3,81 xG-t produkáltak. A franciák azonban 5 kísérlet során három gólt szereztek.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Bayern München (német) – Paris Saint-Germain (francia) 2-3 (1-2)
München, az Allianz Aréna, a kapuk bezárva
v: Antonio Lahoz (spanyol)