München meghaladja a 20% -ot a labdarúgó Európa-bajnokságon

A müncheni Allianz Aréna lelátóinak csak az ötödét foglalhatják el a szurkolók a nyáron elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságon. A város sportbizottságának szerdai ülésén három lehetőséget vitattak meg: a lezárt kapusmérkőzés rögzítését, a húsz százalékos és a negyven százalékos befogadóképességet – írja az MTI.

A koronavírus-járvány riasztó adatai és az egyre növekvő számú fertőzés miatt senki sem tartja megvalósíthatónak a harmadik forgatókönyvet, ezért a Német Szövetség (DFB) azt mondta az Európai Szövetségnek (UEFA), hogy az Allianz Aréna lelátóinak csak egyötöde áll rendelkezésre. rajongók töltötték be.

“Ez egy hatalmas stadion. Ha csak a hetedik helyet lehet elfoglalni, akkor még tízezrek gyűlhetnek össze, ami nagy nyereség lenne a légkör szempontjából egy teljesen üres stadionhoz képest “- mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

Dieter ReiterMünchen polgármestere a múlt héten a világjárványra hivatkozva kijelentette: lehetetlen garantálni, hogy a nézők a nyári meccseket játsszák. München azonban azt kockáztatja, hogy elveszíti a három csoportmeccs és a nyolcaddöntő rendezésének lehetőségét, Sándor Ceferin, az UEFA elnöke március elején kijelentette, hogy a helyeknek garantálniuk kell, hogy a szurkolók maradjanak a stadionokban, különben nem tudnak meccseket szervezni.

A német válogatott három riválisát fogadja a csoportban a bajor fővárosban, a francia világbajnokot, a portugál Európa-bajnokot és a magyar csapatot. A müncheni szervezők március közepén elmondták, hogy a szigorú járványügyi előírások ellenére is társszervezők szeretnének maradni, és több forgatókönyvvel készülnek arra, hogy a szurkolók jelen lehessenek az Allianz Arénában. Hangsúlyozták, hogy a müncheni kivonulás nem jelent problémát. Rainer Koch, a DFB alelnöke elárulta, hogy az UEFA feltétlenül szeretné, ha München továbbra is a fogadó városok között maradna.

A turnéra június 11. és július 11. között kerül sor 12 európai nagyvárosban – Budapest, London, München, Baku, Szentpétervár, Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao és Glasgow. E városok közül kilenc, köztük Budapest, ígéretet tett a nézők bejutására. München mellett Bilbao és Dublin sorsa is kérdéses.

Budapest volt az egyetlen, aki teljes meccsekben reménykedett.

Az UEFA a jövő héten hoz végleges döntést az oldalakról.