Modric az ütés után a dühös Barca hajóval beszélt

Lehet, hogy megszoktuk, hogy az El Clásico nem ér véget hármas sípszóval, de most talán a szokásosnál is többet kínálnak a szurkoló által kínált témák, a Real Madrid 2-1-re legyőzte a Barcelonát, és ezzel átvette a vezetést a bajnokságban – ezzel együtt Az első helyet megszerezheti az Atlético Madrid, amely vasárnap a Betis otthonában játszik.

Ami a Barcelonát illeti, több játékvezetői ítéletet kritizáltak, utólag két büntetést kértek. Gil Manzanónés ráadásul ez véleményük szerint végül nem terjedt ki kellőképpen. Az utolsó percekben már emberelőnyre játszó hajó nagyon keményen lökte a végét, a 94. percben még a lécet is eltalálta.

Bár nem lépett pályára, panaszból Gerard Piqué Ő is mellette állt, és a robbanás után szinte azonnal a játékvezetőt kereste, közvetlenül a Real játékosaival való harc előtt. Aztán jött Luke Modric és a következő párbeszédet:

Modric: Várod, hogy a játékvezető panaszkodjon, nem?

Piqué: Igen, a négy perc …

Modric: Mennyibe kerüljek?

Bár kiesett, és megszakadt a 19 nyeretlen bajnokságból álló sorozata, a Barcelona helyzete egyáltalán nem reménytelen, mert madridi riválisai mögött csak egy pont áll. A Real ellen azonban mindkét bajnokságot elvesztették, és a csapat soha nem nyerte meg a spanyol bajnokságot azzal, hogy elvesztette a szezon bajnoki klasszikusait.