Minden idők legmocskosabb dolga a magyar sportlövők számára

A Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi eljárás megindítását rendelte el Sidi Péter sportlövő ellen, és a döntés meghozataláig felfüggeszti a sportoló versenyjogát.

Az egyesület elnöksége nyilvánosságra hozta Péni István 2021. május 10-én jelentették be:

“Idén, 2021. március 18-29 között, az ISSF puskás / pisztolyos és sörétes világkupája alkalmával, 2021. március 18-án egy olyan személy, aki vitathatatlanul azonosíthatatlan volt részemről, belépett a taj Surajkund Hotel által a vivantai otthonomba, és ott körülbelül 45 percig ült. Ennek alátámasztására T. úrnak küldöm a szállodától kért biztonsági kamera anyagokat.

A felvételekből egyértelműen kiderül, hogy apámmal 10: 30 előtt néhány perccel elhagytuk a szobát, majd becsuktuk és ellenőriztük, hogy az ajtó be van-e zárva. (Ezt követően apámmal 10: 30-kor a szállodával repültünk a verseny helyszínére.)

Azt is láthatja, hogy március 18-án az idegen 10: 36-kor megy a szobámba, belép, majd 11 órakor elmegy.

A fentiekkel kapcsolatban szeretném kifejezetten kijelenteni, hogy sem én, sem apám nem adott engedélyt a szobánkba való belépéshez vagy tartózkodáshoz. Sőt, ezt senkitől nem kértem, senkire sem bíztam, nem tudtam erről az esetről, amíg megszereztem a biztonsági kamerát.

Véleményem szerint ruházata és megjelenése alapján feltételezhető, hogy a regisztrációba felvett személy a magyar küldöttség tagja volt. ”

A Magyar Sportlövész Szövetség elnöke levelet küldött a fegyelmi bizottságnak, amely a videó tanulmányozása után jelezte, hogy a testület felhatalmazását kérte a felvételen bemutatott Sidi Péter sportlövő fegyelmi eljárás megindításához.

Ez történt az indiai versenyen, amelyen a magyar csapat három emberrel, például Péni és Pekler Zalán nem volt hajlandó Peter Sidi mellett állni, azt állítva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan.

És e küzdelem kapcsán a Nemzeti Sport kedden azt írta, hogy az egyik magyar sportoló elakadt a doppingteszten.