Milák Kristóf kétszáz pillangón az eddigi második leggyorsabb időt úszta meg

Németh Nándor megdöntötte a 100 méteres országos csúcsot a férfi sprintben az úszó Európa-bajnokság szerdai döntőjében.

A magyar úszó nem kezdett tökéletesen, középen csak hetedik lett, de aztán hatalmas ritmust diktálva elérte a negyedik helyet, és a korábbi magyar rekordot 47,84-gyel és a bronzéremből másfél tizeddel javította. .

Először időrendben Kalmár Ákos beugrott a magyarok közé, akik gyorsan hatodikként végeztek az 1500 férfi között. A magyar úszónak esélye sem volt a Romancsuk-párharc, a Paltrinieri szóhoz jutni, akárcsak a többiek, de jól sikerült az Európa-bajnokság első döntője. Kalmár körülbelül hetet volt a hetedik helyen, onnan váltott tempót, és fokozatosan elérte a hatodik helyet.

A férfiak hátuljában az elődöntők nem működtek olyan jól, Kovács Benedek Ötödik, Bohus Richard hatodik lett az élen. Mindkettő több mint 54 másodperces idővel zárt, ami rövidnek bizonyult a döntőig.

Katinka hosszú és Harapós boglárka viszont gyakorlatilag 200 pillangós rajtgólt nyert az előfutamában, így mindketten bejutottak a döntőbe. Kapás a teljes elődöntő leggyorsabb idejét is 2: 07.25-ös idővel úszta meg.

Kovács Tamás / MTI Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás élén a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Azután Cseh László A következő magyar érdekeltségű verseny az elődöntő volt, amelyen 200-as keverékben a harmadik helyen végzett. Ez a teljesítmény csak a döntőre volt elegendő, de a többi elődöntőre.

Kos Hubert Szenzációs úszás, megnyerte a futamot 1: 56.99-es idővel, ami junior világrekord, és a döntőben még az úszók közül is a leggyorsabb volt.

Fabian Fanni 200 15 éves korában gyorsan a hetedik helyen végzett saját versenyén Látod Laurát saját elődöntőjében 1: 59.50-es idővel ötödik lett. Egyikük sem jutott be a döntőbe, de ha a kettő bármilyen okból kivonul, Veres ott lehet a döntőben.

Aztán jött a legjobban várt verseny, annak a kétszáz hím lepkének a vége, amelyben Kenderesi Tamás és Milák Kristóf beugrott a medencébe is. A kedden a második leggyorsabb helyen végzett Milák hatalmas lendülettel vetette be magát a döntőbe, az első 50 méteren fordult meg a világrekord törésével. Az utolsó hosszon az olasz egy másodperccel előbbre vezetett Federico Burdissó, a végén

Milák az eddigi második leggyorsabb idővel Európa-bajnok lett, 1: 51.10. Nem volt messze saját világrekordjától, 1: 50.73-as idővel, sőt megdöntötte az Eb-rekordot.

A versenyt Kenderes bronzérmével fejezte be.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Kérem, maradjon minél több embernél, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballújságot, amely az írás színvonalával és egyediségével akar kitűnni. Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket. Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!