Milák: Kell némi külföldi befolyás, mert kevesebbet tudnak összegyűlni otthon

Nem voltak nagyobb meglepetések az úszó országos bajnokság csütörtöki döntőjében a Duna arénában.

A 200 méter pillangó a mindenkori ötödik döntős a keddi előfutamban, amelyet a szerdai döntőben a második legjobb idő követ. Milák Kristóf ezúttal gyorsan diadalmaskodott 400 méteren, és ezüstérmet gyűjtött egy 50 méteres pillangón.

“Nem zavart, hogy négyszázban a nyolcadik helyen álltam, és nem a közepén jumbóban, hanem csak a táv első felében sikerült elérnem azt, amit elterveztem, a második kivételével.

Szükségem van külföldi befolyásra, mert otthon kevesebbet tudok összegyűjteni, még akkor is, ha ez nagyon szükséges lenne, ha el akarok érni 3: 44-45,

mert ilyen gyenge 3: 48-mal nem megyek sehová az olimpiára vagy a világkupára “- mondta Milák a szövetség közleményében.

Háromszoros olimpiai bajnok Katinka hosszú A 200 métert magabiztosan, míg a gyorsat 400 méteren nyerte meg Harapós boglárka legyőzött Ajna kés.

“Természetesen soha nem vagyok elégedett, még most sem, főleg, hogy 2:10 körül akartam jönni. Még mindig el kell mennie egy reggeli úszásra, hogy nagyon jól menjen, például lehet, hogy még korábban kell felkelnie … Úgy éreztem, hogy ez most sokkal jobb, mint tegnap, és akkor kiderült, hogy csak két másodperccel gyorsabb . De ez a reggeli nyilvánvalóan mentség, mert ha jó formában vagyok, akkor teljesen mindegy, hogy reggel vagy este kell-e úsznom. Örülök, hogy úgy érzem, minden kezd összeállni, látom, milyen keményen kell dolgoznunk az olimpiáig – de ez nagyon fontos utána, 2020-ban, a járvány miatt teljesen elveszik a hangsúly. Olyan módon szeretnék bejutni az Európa-bajnokságra, hogy büszke lehetek az időkre “- mondta Hosszú Katinka.

A csütörtöki eredmények

férfiak:

400 m gyors:
1. Milák Kristóf (Budapest Honvéd SE) 3: 48,92 perc
2. Sombori Gábor (Budafóka XXII. SE) 3: 50.28
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 3: 53.96

50 m pillangó:
1. Szabaszti Szabó (Győri Úszó SE) 23,36 másodperc
2. Milák Kristóf (Budapest Honvéd SE) 23.50
3. Holoda Péter (Debrecen Sportc. SI) 23.96

200 m vegyesen:
1. Holló Balázs (Egri Úszóklub) 1: 59.81 perc