“Mi európai futball vagyunk, nem ők”

Az Európai Szuper Liga ötletéről is szó esett kedden az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kongresszusának ülésén.

Az egyesület szerint az ötlet ellentmond mindennek, ami az európai futball fogalmát testesíti meg, nevezetesen a nyitottságot, a kölcsönös támogatást és a hagyományos értékeket. Az UEFA közleménye szerint a híres klubok elfelejtették, hogy az európai ellenfelekkel szemben elért eredményeik nagyszerűvé tették őket.

Az UEFA szilárdan talpon van, hogy keményen küzdjön ezen tulajdonosok és klubok ellen. Tudjuk, mi a tét, és megvédjük a futballt azoktól, akik csak a saját érdekeiket veszik figyelembe. Európai futball vagyunk. Nem őket

– zárja be az UEFA kommunikációját.

A Paris Saint-Germain elnöke, aki nemet mondott az Európai Szuper Ligára, Nasser Al-Khelaifi erről a témáról is beszélt. Nasser, aki az Európai Szövetség végrehajtó bizottságának tagja lett, a klub honlapján beszélt a történtekről.

“A Paris Saint-Germainnél úgy gondoljuk, hogy a futball mindenkinek szól. A kezdetektől fogva mindig következetes voltam ebben a tekintetben. Futballklubként család és közösség vagyunk, szurkolóink ​​pedig az összetartó anyag. Nem hinném, hogy ezt el kellene felejtenünk. “

Ő is csatlakozott a bizottsághoz Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, aki még a Szuper Liga ellen is felszólalt a klub honlapján.

Közben a Premier League vezetői időközben sürgősségi tanácsban voltak, és 14 egyesület, amely feladta az Európai Szuper Ligát, megtagadta a csatlakozást, hűségesküt tett, amely közel állt ahhoz, hogy a jövőben ne vegyen részt a sorozatban.

A Szuper Ligát hat angol sztárklub hozta létre – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid. És Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett.

A húsz csapattal rendelkező sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, és az előző szezon eredményei alapján további öt együttes csatlakozhatna. A mérkőzésekre a hét folyamán kerül sor, így a résztvevő klubok ugyanúgy bekerülnek az országos bajnokságba. A tervek szerint jövő augusztusban két tízes csoportban kezdődnek a küzdelmek, mindegyik gárda kétszer találkozik minden riválisával – otthon és idegenben -, az első három közvetlenül a negyeddöntőbe kerül, míg a negyedik és az ötödik helyezett egymással küzd a maradékért. két hely. Azóta a sorozat visszatérési alapon folytatódik, a döntőre semleges helyen kerül sor május végén.