Mi a fenét csinál ott egyáltalán a Juve? – A Szuperliga komoly kritikát kap

Az Európai Szuper Liga létrehozása a nemzetközi sport szempontjából meglehetősen tematikus, sőt a politikusok is beszéltek már a tervezett zárt bajnokságról, ahol Európa legjobb csapatai játszanának egymással. Egyelőre kisebbségben vannak azok, akik támogatják a sorozatot, az érintettek eddig semleges módon reagáltak, de nagy a kritikusok száma.

CSATLAKOZÁS

A futball, amit ismertem, eltűnt

A nemzetközi futball hosszú ideje egyirányú utcán fut, ahonnan sem tolni, sem megfordulni nem lehet. Két lehetőség van, egy zár és egy állandó előrejutás. A Superligával a legjobb klubok megszavazták a továbbjutást.

Thomas Tuchel például a Superliga alapító 12 alapító klub, a Chelsea egyik vezetőedzőjeként a bajnokságot megelőző keddi sajtótájékoztatón beszélt például a vezetőkbe vetett bizalomról, küldetéséről, hogy a legnehezebb sorozatban szerepeljen egy csapattal. . Csak a vasárnapi tervről tudott.

Nem vettem részt a folyamatban, és a játékosaim is kimaradtak. Az én szerepem az edzés, és holnap egy fontos bajnokság vár ránk. Ugyanakkor bízom abban, hogy a Chelsea helyesen dönt.

Az Atlético ellenőrzi Madridot Diego Simeone is érintett, úgy reagált, hogy ott vezette a csapatot, amely versenyt indít. Abban is bízik, hogy klubja a legideálisabban fog szavazni.

A szóban forgó edzők szűk kifejezése mellett a Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szövetsége (FIFPro) már pontosította:

A Superliga helyrehozhatatlan károkat okozhat.

A szervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy a játékosokat továbbra is csak eszközként használják a tárgyalások során. A FIFPro határozottan ellenzi minden olyan intézkedést, amely sértené a labdarúgók jogait, ideértve a nemzeti csapatokból való kizárást is.

A Mediapro vezetője, a spanyol Bajnokok Ligája spanyol vezetője és műsorszolgáltatója szerint a Szuper Liga ügye nem lehet sikeres, miután a nemzetközi televíziós társaságok 2024-ig szerződést kötöttek az UEFA-val, és egyikük sem távozik. Jaume Roures szerint a jelenlegi helyzet csak szorongásra alkalmas – írja az MTI.

Közben számos korábbi játékos és edző élesen bírálta a projektet (például Gary Neville, aki nem szerette a Manchester Unitedet és a Liverpoolt), valamint az érintett klubok rajongói. Edzéslegenda, amely a Unitedet Európa legjobb klubjaivá emeli, Sir Alex Ferguson megfelelő

a megosztott csapatok szembesülnek az európai futballklub hetvenéves múltjával.

Sarkos a norvég válogatott szövetségi kapitánya, Elavult Solbakkennekkérdezte a vg.no a Szuperligáról. Több csapat részvételét kérte.

A Juventus az elmúlt években kiesett a Lyon, a Porto és az Ajax ellen. Milyen francia emberek akarnak indulni ebben a sorozatban? Az Arsenal és a Tottenham jelenleg nem tartozik az európai 20-30 legjobb csapat közé.

Karl-Heinz Rummenigge, A Bayern München vezérigazgatója elmondta, hogy nem hisz a Szuperliga gazdasági céljaiban.

“Nem hiszem, hogy ez megoldja a klubok pénzügyi problémáit, amelyeket a koronavírus járvány okoz. Klubunk nem vett részt a Szuperliga tervezésében, mert meggyőződésünk, hogy a futball jelenlegi állapota szilárd alapot ad “- mondta a bajor ügyvezető, hozzátéve, hogy üdvözölte az UEFA által bejelentett BL-reformot, ideértve a naptárverseny.

A módosított csoportkör több izgalmat ígér. Ugyanakkor felhívom az európai klubokat, hogy mutassanak szolidaritást a bevételek összehangolásában a játékosok és az ügynökök fizetésével, mivel ez ésszerűbbé teszi a kontinentális futballt.

A Szuper Ligát hat angol sztárklub hozta létre – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid. És Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett.