Mezőkövesd majdnem leszúrta a bajnokságot, a Tokmac azonban a mennybe vitte a dobosokat

A Ferencváros labdarúgócsapata már biztos bajnokként játszhatott az NB I 32. fordulójában, de ami még fontosabb, a nézők előtt. A Fradi 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen, így a nyitóünnepség előtt örömmel nyert a rajongóival.

Tokmac Nguen átvette a vezetést, miután a labda hatalmas jegesedéssel pattant elébe. Szappanos Péter tehetetlen volt egy közeli lövés ellen.

Mezőkövesd azonban nem akart részt venni a bajnokságon, megmutatta a kiesés réme alól felszabadult futballt, bebizonyította Dino Besirovic gólegyenlítő.

A csattanó azonban a hajrában maradt, miután a vendégeknek több helyzetük volt, még a győzelmet is kipréselték a Groupama Arénában, és végül a Fradi mégis megnyerte a nyitómeccset. Szappanos remekül védett, bár Aissa Laidouni nem tudott kapcsolódni hozzá, ahogy csapattársai remélték, és a labda kiment.

Ez elegendőnek bizonyult a győzelemhez, örülhetett a Ferencváros szurkolóinak. Serhiy Rebrov szerencsétlen fájdalma csak az lehet Alekszandr Zubkov, Szomália és Miha Blazic a tárgyaláson is megsérült.