Mészáros Lőrinc: Nem mondanám, hogy költözöm

Nemzeti Sport interjút adott Mészáros Lőrincamely emellett Orbán Viktor Köszönhetően gyermekkori barátjának és az ország leggazdagabb emberének, a bankon keresztül érkező állami megrendeléseknek köszönhetően egyben az NB I-es labdarúgásban ezüstérmet nyert Puskás Akadémia elnöke is.

Szöllősi György különösen Mészárosról kérdezte az emelkedő csapat növekedését, amelyet milliárdnyi közpénz fedett, és arról is, hogy miért nem volt többé az eszéki NK Eszék labdarúgócsapatának tulajdonosa. “Csíkszereda után már Eszék díszpolgára vagyok, ami külön megtiszteltetés, különösen külföldieként, mert a város az elmúlt tizenkét évben egyáltalán nem adott ki ilyen címet. Az Európai Föderáció fair play szabályai senkitől megtiltják, hogy ugyanazon UEFA-sorozat két klubjában birtokoljanak vagy döntéseket hozzanak, ezért eladtuk a tétünket, de mint a stadion fő szponzora és befektetési menedzsere, vagyis az eszéki futball szintén kereskedelemben fontos nekem személy szerint. “Mondta nekem a nagy vállalkozó, akinek egyik cége a futballklub mellett a DVTK részlegét is működteti.

Az interjú végén a nagyközönséget leginkább foglalkoztató kérdés az volt, hogy fel kell-e költözni Felcsútról, mivel már többször is beszámoltak pazar új budai otthonáról, ahol úgy tűnik, hogy új feleségével van. Várkonyi Andreával amint befejezik a Széchenyi-hegyen található luxus ingatlan felújítását, elköltöznek.

“Nem mondanám, hogy költöznék, csak két ember életét teremtjük családi, gyakorlati okokból. Egy dombon nőttem fel, nem tudtam elmenekülni tőle, nagyon érzelmileg ragaszkodom ehhez a vidékhez, munka és családi okokból. Mindennapi életünk és munkánk azonban szükségessé tette egy bázis kiépítését Budapesten is. Mármint Felcsúton fogok sokat ébredni, nem csak akkor, amikor játékról van szó. De ha lehet, mindenesetre “- ígérte Mészáros Lőrinc.