Messi még nem kapott ajánlatokat a Barcától

Bár most a bajnokság hajrája és a szombati King’s Cup döntő a legfontosabb a Barcelona számára, az is kulcsfontosságú, hogy a klub meg tudja tartani a csapat kapitányát Lionel Messit. Az argentin szerződése nyáron jár le, tavaly majdnem elhagyta a csapatot, bár azóta változás történt a klub vezetésében, és visszatért Joan Laporta, aki a Barca legsikeresebb elnöke.

Új ajánlatot azonban még nem tett Messinek.

A Catalan Sport erről írt, megemlítve, hogy ennek az az oka, hogy a Laporta először azt akarja felmérni, hogy mik a klub lehetőségei, milyenek az anyagiak, és csak ezután tehet ajánlatot a játékosnak. A klub adóssága megközelíti az egymilliárdot, amelyet maga előtt fut le, így nem zárható ki, hogy Messi keresete kezdetben sokkal alacsonyabb lenne, mint most (legfeljebb 555 millió euró 2017-ben négy évig), majd fokozatosan növekedés.

Laporta egyébként többször elmondta, hogy le akarja láncolni Lionel Mess de Barcát, hogy játékos karrierje vége után is a klubhoz tartozzon.