Mély csapás után a szlovén női kézi válogatott sztáredzőt kapott

Négy nap múlva minden a szlovén női kézilabdán múlik, ahol kedden Uros Bregar bejelentette, hogy elhagyja a válogatottat, pénteken pedig a szövetség jelezte, hogy megállapodik a montenegrói Dragan Adzic folytatásáról.

A szlovén kézilabda-szövetség kedden, alig két héttel a vb-selejtezők előtt azt írta, hogy Uros Bregar szövetségi kapitány úgy döntött, hogy távozik, és arra számít, hogy átveszi a szerb válogatottat.

Bregar 2015 ősze óta dolgozik a szlovén válogatottban, három egymást követő Európa-bajnokság (2016, 2018, 2020) és két világbajnokság (2017, 2019) vezető kvalifikációját vezeti.

“Rendkívül meglepett minket ez a lépés, mert nagyon érzékeny időpontban, fontos selejtező mérkőzések előtt zajlott. Nincs értelme pazarolni a szavakat a döntés helyességére. Feladatunk a lehető leghamarabb megoldást találni, nemcsak az idei világkupára és a 2022-es magyar Európa-bajnokságra, hanem az egész következő olimpiai ciklusra is ”- mondta. Franjo Bobinac, az egyesület elnöke.

Nem kellett sokáig várnia, pénteken megállapodás született: az új szövetségi kapitány, Dragan Adzic lesz.

Az 51 éves montenegrói szakember korábban kivételes sikereket ért el a montenegrói női válogatottal és a podgoricai Buducnosttal, előbbi 2012-ben Európa-bajnoki és olimpiai ezüstérmet nyert, utóbbi 2010-ben KEK-t nyert, 2012 és 2015-ben pedig a bajnoki bajnokot. .

A szlovén női válogatott vezetése nagy kihívás számomra. Rendkívül motivált vagyok, és rengeteg információval rendelkezem a csapat korábbi évek munkájáról. Mindent megteszek a kívánt eredmények együttes elérése érdekében

– Ő mondta.

Adzic április 17-én, az Izland elleni világbajnoki selejtezőjén játszik, a visszavágót négy nappal később Hafnarfjordurban rendezik.