Megtette, hét év után ismét bajnok lett az Atléticóban

Bár ez szívfájdalmat okozott rajongóinak, az Atlético Madrid labdarúgócsapata végül a Real Valladolid otthonában nyert és 2014 után ismét bajnok lett.

Diego Simeone csapata az utolsó fordulóban kétpontos vezetésre számított, ám meglepetésükre a kiesés elkerülése érdekében küzdő Real Valladolid a 18. percben vezetést szerzett. Óscar Plano egy gyönyörű ellentámadást követően (1-0).

A fordulat azonban a második félidőben következett be, az első az 57. percben következett Angel Correa egyenlített, majd a 67. percben Luis Suárez nemcsak a mérkőzést, hanem a bajnoki címet is eldöntötte (1-2).

Míg az Atlético veszített, a Real magabiztos tudott lenni, de a másik fővárosi csapat otthon is hátrányba került: a 20. percben Yeremi Pino ezzel Villareal megszerezte a vezetést (0-1).

Bár a fordítás sikeres volt a hajrában, a 87. perctől kezdve Karim Benzema, a 92. percben Luke Modric gólt is szerzett, de a 2-1-es győzelem ezúttal nem volt elég az aranyéremhez.

A harmadik helyet a Barcelona szerezte, aki Anoine Griezmann-nal a 81. percben 1–0-s gólt szerzett az Eibar vendégeként.

La Liga, 38 (utolsó forduló)

Real Valladolid – Atletico Madrid 1-2 (1-0)
viselet: Plano (18) és Correa (57), L. Suárez (67)

Real Madrid – Villarreal 2-1 (0-1)
viselet: Benzema (87), Modric (92) és Pino (20)

Eibar – FC Barcelona 0–1 (0–0)
viselet: Griezmann (81.)

Elche – Athletic Bilbao 2-0 (1-0)
viselet: Boyé (28), R. Guti (73)

Huesca – Valencia 0-0

Osasuna – Real Sociedad 0-1 (0-0)
viselet: Juan Pérez (86 öngól)

Celta Vigo – Real Betis 2-3 (1-0)
viselet: Aspas (32-ből 11, 11), Méndez (49-ből) és Iglesias (53-ból, 11), Fekir (69-ből), Ruiz (73-ból)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!