Meghalt a világ legidősebb kerékpáros, aki az elmúlt években rekordokat döntött

Százkilenc éves korában szombat este meghalt egy idősek otthonában Robert Marchand, a világ legidősebb kerékpárosának, aki 2017-ben rekordokat döntött koráról – jelentette a France-3 TV.

Marchand 67 évesen kezdett kerékpározni, majd futott. Többek között a Bordeaux-Párizs és a Párizs-Roubaix közúti versenyeken vett részt, 1992-ben pedig a moszkvai francia fővárosból végzett. A sportveterán túlélte a két világháborút, szintén Venezuelában és Kanadában élt, tűzoltóként, gazdálkodóként, asztalosként, cipő- és borkereskedőként dolgozott.

105 éves korában France24 lelőtt:

Marchand 2018 januárjában, 106 éves korában vonult nyugdíjba, de nem hagyta abba a kerékpározást. Rendszeresen edzett, 20 kilométert tett meg az Alpokban az Alpokban 2018 végén – írja az MTI.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!