Meghal Pethő Zsuzsanna, a világ- és olimpiai bajnokság bronz- és kézilabdázója

Május 18-án, négy nappal 76. születésnapja után hunyt el Pethő Zsuzsanna Olimpiai és világ bronz kézilabdázó, írta a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapját.

Pethő 1945. május 14-én született Bakonybánkon. 1964-ben átkerült az akkori NB II-es bányászhoz Tatabánya Bányászhoz, akivel együtt megérkezett az NB I-be, és megjelent a válogatottban.

Török Bodog bronzérmet nyert a Szovjetunióban megrendezett 1975-ös világbajnokságon és egy évvel később a montreali olimpián.

1973-76 között 53-szor húzta meg a magyar nemzeti mezt, és 1978-ig megvédte a TBSC kapuját. Később még nyolc évig játszott a város NB II-es csapatában, még 45 évesen is.

Ahol a futball elme és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözölj mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!