Még soha nem vertem ilyen táskákat olasz nőknek

A női olimpiai kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Olaszországot az érdi vb-selejtező első mérkőzésén, pénteken Érden.

A hazaiak kiváló védekezéssel és gyors, pontos kontrakciókkal kezdtek, így még két perc sem telt el, mire 4-0-ra vezettek. Ezt követően négy percig nem született más magyar gól, mert Monika Prünster egyre védettebb. Elek Gábor Negyed óra elteltével a szövetségi kapitány lecserélte az egész induló csapatát, hogy mindenkinek esélyt adjon – írta az MTI.

A lendület nem szakadt meg, mert a vendégek abban a pillanatban nem próbálták lassítani a játékot, így a különbség még inkább nőtt, 22 góllal már a 22. percben. Klujber Katrin vezetésével a magyarok a hajrában támadtak eredményesen, a szünetben 23-10-re vezettek.

A játék képe és az eredmény alakulása szintén jelentős tudásbeli különbséget mutatott a két csapat között a második félidőben. Szikora Melinda Védelmei alapján a magyar válogatott húszal vezetett a 41. percben, majd az olaszok – a mérkőzés során először és utoljára – egymás után háromszor voltak eredményesek, de a következő tíz percben egyetlen gólt szereztek.

Az 52. percben Kovács Anett bokasérülés miatt kiesett a játékból, így hat góllal zárta a mérkőzést. A vártnál nagyobb siker érdekében Klujber Katrin tíz, Lukács Victoria hét góllal Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda pedig nyolc védéssel járult hozzá.

A két csapat hatodszor találkozott egymással: a mérleg magyar szempontból még mindig százszázalékos, de ekkora különbség érhető el először. Az eddigi csúcsot két győzelem tartotta húsz góllal: 1992-ben 35-15, a 2019-es Európa-bajnokság kvalifikációjában pedig 30-10.

Az olaszok lemondtak a pályaválasztás jogáról, így a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágóra is az Érd Arénában kerül sor.

Kézilabda, női világbajnoki selejtezők, 1. mérkőzés

Magyarország – Olaszország 46-19 (23-10)