Még mindig bronzérmes volt Rióban, a férfi párbajtőrcsapat pedig nem érte el Tokiót

A magyar férfi párbajtőrcsapat nem jutott be a kazanyi világkupa negyeddöntőjébe, így úgy döntött, hogy a tokiói olimpia mögött marad – írta az MTI.

Az út a 16 között Üzbegisztánon keresztül vezetett, ami egyáltalán nem bizonyult könnyűnek, jól kellett izzadnom a 36–28-as sikerhez. Hat párharc után 19-17-re vezettek még két tollal Rédli András, Berta Daniel, Andrásfi Tibor A magyarok sorban harcoltak, a hetedikben pedig csak eggyel nőtt a különbség, majd nyolc után maradt a három ütés. Redli 26-23-kor ment a lelkészhez Fajzulla Alimovval ellen és 10-5-re nyert egy forgalmas alsó részen a harc helye szerint.

Ezt követték a kínaiak, akik korábban problémamentesen rendezték a panamaiakat, 45-20. Ez az összecsapás még intenzívebb volt, és az ázsiaiak mellett döntött. Akkor vasárnap már ezüstérmes volt, 2019-ben pedig világbajnok Küklopsz Gergely harcolt Rédlivel és Andrásfival.

Három pár után a kínaiak vezettek (5-7), majd a különbség még nőtt is, de Andrásfi második futamában 6-3-ra legyőzte Tungot, egyenlítve (15-15). Ezután Rédli két tollal kiküszöbölte Vangot, majd Andrásfi ismét egyenlített (21-21), a nyolcadik párban pedig Siklósi két centis előnyt adott a magyaroknak, így megkapta az első két lövést Vangtól. Rédli 25-23-nál kezdte Tunggal az utolsó feneket, és bár megpróbált taktikázni a harcot, előnye kimerült, majd 28-28-ra jött a ráadás.

A magyarok profitáltak ebből, és majdnem egy perc telt el zápor nélkül, amikor a kínaiak három másodperccel a vége előtt jó ütemben és pontosan szúrtak.

A közvetlen ellenfelek közül mind az ukránok, mind az oroszok bejutottak a negyeddöntőbe, így utóbbiak minden bizonnyal felülmúlják a magyarokat, akik reálisan csak akkor nyerhetnek részesedést, ha az oroszokat a kvalifikációs rangsorban tartják hátrébb, míg az ukránok megtartják jelenlegi helyzetüket és továbbra is a négy között.

Siklósi egyéniben mindenképpen indulhat a tokiói olimpián.

A kazah szakaszban 29 férfi csapat szerepelt.