Még a legnagyobb veszély sem a mezőnyben rejlik a Fradi sikeréért

A Bajnokok Ligája menetelésén túl a Fradi meglehetősen meggyőző, kilenc pontos vezetést szerzett a magyar labdarúgó-bajnokságban ősszel (miközben kevesebb bajnokot játszott, mint riválisai), így lényegében mindenki már regisztrálta, hogy a klub megnyeri a 32. bajnokságot címet, és Serhiy Rebrov százéves után megismétli a Ferencváros edzője Potya Tóth István, a legendás innovatív edző főhármasa 1926-28 között.

CSATLAKOZÁS

A Fradi legendája, aki Gobbi Hilda és a Latabár testvérek életét is megmentette

Potya Tóth István neve kevéssé ismert, bár futballistaként és edzőként állandó játékos volt, és a második világháborúban folytatott humanitárius cselekedetei és ellenállása miatt a történelemkönyvek lapjain is meg akar jelenni. A második helyet elnyerő legendás futballista és a Fradi edzőjének portréja. világháború alatt több száz zsidó és politikai elítélt életét mentette meg.

Aztán a zöldek ebben az évben azonos ütemben és azonos értékkel csúsztatták a pontokat, annyi döntetlent húzva, hogy matematikailag nem a 30. fordulóban tudták biztosítani őket, nem idegenben, hanem az Üllői úton és 3 -0-s győzelemmel. az ősi rivális Újpest ellen. 2020/2021 bajnoki cím. Kubatov Gábor A Facebookon tett korábbi bejegyzéséből arra lehet következtetni, hogy a Fradi elnök boldogabb lett volna, ha egy körrel korábban biztosítják az aranyérmet a Kisvárda ellen, mert akkor az “újpesti fiúk” akár aranyvonalat is kaphattak volna az aranyérmekért – bár a rivális később jelezte, hogy biztosan nem tette volna meg. Másnap Kubatov mindezekre válaszul azt írta: várt rá Orosz orosz felépülni a koronavírusból, hogy együtt ünnepelhessenek.

A dicsőséges ősztől eltérően, amikor Serhiy Rebrov csapata a rettenetesen nehéz hármas terheléssel – Bajnokok Ligája, Magyar Kupa, NB I – 14 mérkőzésen 12 győzelemmel és 2 döntetlennel, valamint 31-7 gólkülönbséggel a a bajnokság teteje.nem is sikerült ilyen remekül. 2021-ben hazai zakóval indult a Diósgyőr ellen, amely után a Fradi nyolc győzelmet és hét döntetlent kapott. Mindezt úgy, hogy mivel a Magyar Kupa februári nyolcaddöntőjében 2–1-re kikapott a Fehérvártól, futballistáinak hetekig csak a bajnokságra kellett koncentrálniuk.

Mindezek természetesen jól passzolnak, de ha vannak tanulságok a tavaszi mélypontokról és a 32-12-es gólarányról, amely gyengébb az ősszel, akkor az az, hogy

• A hatalmas előny és a korábban feltételezett verseny hajlandósága (Fehérvár) miatt Rebrov nem tudta minden meccsen megfelelő szinten tartani a csapat koncentrációját,
  • a magyar bajnokság pedig már annyira kiegyensúlyozott, hogy a leggyengébb ellenfelek is érhetnek egy pontra, ha a Fradi csak 80% -on pörög.

De mi a kulcsa a Fradi tartós sikerének?

A Ferencváros főhármasának titka, hogy a Fradi az elmúlt tíz év alatt hatalmas mértékben nőtt klubként, anyagi lehetőségeit és csapatát tekintve. A fejlődés vitathatatlan motorja Kubatov Gábor elnök, aki megmutatja, hogy hisz a hűséges emberekben és mindig a maximumban. Kubatov első, 2011-es választása óta ugyanazok az emberek voltak kulcsfontosságú pozíciókban: Nyíri Zoltán a klub ügyvezető igazgatója, Orosz orosz és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Ennek a minden területen fellépő stabilitásnak és a most elmondható tudatos munkának köszönhetően a Fradi messze felülmúlja az NB I többi részét.

Ebből a szempontból ebben az évben semmi nem történt, csak az, hogy ezt a felsőbbrendűséget minden téren rákényszerítsük.

Elemzésünkben a tavalyi második Fradi bajnoki cím után arra a következtetésre jutottunk, hogy a sok pénz, a 2018-as naptári évben 5,13 milliárd forintos keret és a 2020-ra megközelítőleg 10 milliárd forintos keret nem elégséges, de több kellett ahhoz sikerül. Nevezetesen az anyaklub és a labdarúgó kft. Szemben egy modern futballcsapat pénzügyi és vezetői stabilitásával, minden, de nem folyamatosan, mivel a keret évadról évre változik.

A Fradi hatalmas és tartós európai jelenlétének kulcsa

A tartós siker és az állandó európai jelenlét érdekében egyensúlyt kell teremteni ebben a folyamatosan változó, érdekektől és ellentétektől mentes környezetben.

Ennek az egyensúlynak a két alappillére az edző személyisége és a játékosok lehető legegyértelműbb politikája, amelynek a lehető legszabadabbnak kell lennie az egyéni érdekektől, csak a klub érdekeit figyelembe véve.

A Kubatov-korszak kezdeti éveiben a klub ebben az ismeret- és tapasztalathiányban szenvedett, ha másutt nem is, minden bizonnyal a nemzetközi hatékonyság szempontjából. Ne felejtsd el, magyar ikonnal Cu Détári Lajos elindultak, majd jöttek Ricardo Moniz, Thomas Doll, de hét év alatt egyiküknek sem sikerült nemzetközi felfedezést elérnie. A német edzővel például a Fradi a Rebrov csapatához hasonlóan fejlődött a bajnokságban szerzett pontok tekintetében, de nyáron mindig józan pofon esett az európai selejtezőkön.

Az is igaz, hogy a klub ökölvívása, amely évről évre növekedett, azóta a Fradit anyagilag versenyképessé tette a középpályán, amikor Hajnal Tamás Aktív karrierjének 2018 nyarán való befejezése után a sportigazgatói székbe költözött, Rebrov pedig a hozzá közel álló csapathoz érkezett. Megállapítható:

ha más-más arányban, de azóta ez a két szakember megígérte a Fradi hatalmas és tartós jelenlétét.

73972055pályán leselkedik a Fradi sikereire 1″/>
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu Hajnal Tamás az NB1-es mérkőzésen a Ferencváros – Debrecen 2020 májusában.

A korábbi nagyszerű dortmundi és stuttgarti középpályás jövője nem kérdéses, biztosan élvezni fogja a klub vezetőségének bizalmát, évekig dolgozhat a Fradi sikeréért. Vagy a játékospolitika terén folytatható az elmúlt évek stabilitása. Ugyanakkor a szint fenntartása, az előrelépés például az európai futball-tavasz esetleges megvalósulásának legfontosabb láncszeme továbbra is az edző, Serhiy Rebrov.

Vajon képes-e a Fradi megtartani az ukrán szakembert, és ha igen, meddig?

Bár nyoma sincs Rebrov magyarországi távozásának, Ukrajnában januárban azt jósolták, hogy az ukrán szakember nyáron költözik el a Fradiból.

A cikk írója szerint a Fradi soha nem lesz olyan erős a gazdasági szereplők szempontjából, ergo, hogy reális esélye lenne versenyezni a BL közvetlen kiesési szakaszában, és Magyarország UEFA besorolása nem garantálja, hogy könnyen eljut A BL idén is bajnokként, vagy akár az EL-csoport körében.

Aki ismeri Rebrovot, tudja, hogy komoly ember, de elsősorban az ambíció vezérli. Ezért másutt próbálkoznának, erősebb csapatokat szeretnének képezni versenyképesebb környezetben.

– írta Valerij Vaszilenko.

A ferencvárosi vezetés egyetlen eszközt tarthat fenn Rebrovon: a pénzzel. Kubatov Gábor maga is elismerte, hogy a szerényebb havi fizetés mellett az ukrán edző megkapja a klub nemzetközi kupabevételének 20% -át, különös tekintettel az UEFA-díjra. Körülbelül hárommillió euró, egymilliárd forint lesz a BL-szezon után.

Ez az összeg a legmagasabb nemzetközi futball-előírások szerint is versenyképes. A kérdés természetesen az, hogy a Fradi sikere és az ezzel járó búzadara, valamint Budapest varázsa kielégíti-e Rebrovot és családját. És ha elégedett, meddig? Mert az a legnehezebb feladat, hogy ilyen kiváló, nemzetközileg versenyző edzőt vonzzon Magyarországra, és hosszabb ideig itt tartsa. Ez az ingyenes stock fotó egy Fehérvár FC-ről Paulo Sousa, azután Marko Nikolic elvesztése utáni megpróbáltatásai is ezt bizonyítják. Az elmúlt évtizedben azonban Rebrovon kívül csak portugál és szerb edzőknek sikerült beugraniuk az EL csoportkörébe, előbbiek azóta a Maccabi Tel-Aviv klubját, az FC Baselt, a Fiorentinát, a Bordeaux-t utazták, utóbbi pedig a Mozdony Moszkvába a mozdonyon.

Mindezek figyelembevételével, ha fennáll a veszélye a történelmi mesterkvartett, a Fradi 2022 bajnoki címének, tagadhatatlan ajánlat Serhiy Rebrov számára.