Mbappé nyerte a PSG trófeáját

A Paris Saint-Germain megvédte címét a francia kupában, a döntőben 2-0-ra legyőzte a Monacót.

Párizsban mindkét gólban játszott Kylian Mbappé, először tévesen vette el a labdát Axel Disasitól, majd felszolgált Mauro Icarditakinek csak be kellett gurulnia az üres kapun,

a másodikat pedig megkapta, Ángel Di María finom mozdulatot követve, gyengéd mozdulattal mozgásba emelte a kapust.

A PSG 14. alkalommal nyerte meg a hazai kupasorozatot, amelyben még ötször volt döntős.

A párizsi csapat 2015-ben mindig bejutott a döntőbe, és ott hat sikerrel egyszer sem nyert, 2019-ben a rennes-i büntetőpárbajban jobbnak bizonyult nála.

Monaco tizedszer volt döntős a Francia Kupában, ötször nyert – legutóbb 1991-ben -, miközben további öt alkalommal nyert. A két csapat a döntőben harmadszor találkozott egymással: Monaco 1985-ben 1-0-ra, 2010-ben PSG-re nyert, utóbbi ráadásul.

A PSG akár duplázhat is, ha több pontot szerez, mint Lille a hétvégi bajnokság utolsó fordulójában, akkor zsebében lesz a bajnoki cím.

Eredmény, Francia Kupa, döntő:

Paris Saint-Germain – Monaco 2-0 (1-0)
viselet: Icardi (19.), Mbappé (81.)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!