Mazsorett sport és annak fejlődése

Mielőtt a mazsorett a professzionális sport szerves részévé vált, amellyel segítheti a szurkolókat csapatának felvidításában, annak kezdete kollégiumi szinten volt. Több évtized alatt nemcsak önmagában versenysportként fejlődött ki, hanem küldöttként is szolgálta a jótékonysági ügyekre való figyelemfelhívást, és sokféle módon támogatást nyújtott.

A mazsorettek a Minnesotai Egyetemről származnak. Az első pompomlány Johnny Campbell nevű hallgató volt a Minnesotai Egyetemen. Egy futballmeccs során tapssal emelte a közönséget: “Rah, Rah, Rah! Ski-u-mah, Hoo-Rah! Hoo-Rah! Varsity! Varsity! Varsity, Minn-e-so-Tah!” Az időpont 1898 november 2. volt. Az egyetem később tapsolt csapatot alkotott, amely hat férfi hallgatóból állt, akik továbbra is használták Campbell eredeti vidámságát. Noha a mazsorettek kezdetben kizárólag férficsapatok voltak, 1923-ra nőt építettek be, és végül a résztvevők többségét képezték. A mazsorettek hamarosan elindultak, beleértve az olyan rutinokat, mint a bukás, a torna és a megafonok használata a focimeccsek során.

1948-ban a Déli Módszertani Egyetem egykori rangadója, Lawrence Herkimer megalapította a Mazsorettek Országos Szövetségét. Mazsorettklinikák működtetésére hozták létre, és az 1960-as években a főiskolai mazsorettek műhelyfoglalkozásokat tartottak országszerte, a középiskolában a tizenéves lányok szurkolásának alapjait tanítva. 1965-ben Fred Gastoff feltalálta a vinil pom-pom-t, amelyet a Nemzetközi Mazsorett Alapítvány által rendezett versenyeken mutattak be. Ma a Mazsorett Világszövetség néven ismert. Mazsorettversenyek 1978-ig mindenhol kialakultak, amikor a CBS bemutatta az első mazsorett kolera bajnokságot, amely nagyobb figyelmet szentelt a sportágnak. Noha a mazsorettek ritkán kaptak nagy figyelmet az 1960-as években, és a mazsorettek nem éppen voltak okok a futball nézésére, mégis megjelentek a hivatásos mazsorettek.

Mielőtt a híres Dallas Cowboys mazsorettek lettek, a Dallas Cowboysnak CowBelles & Beaux néven egy rangadó csapat volt férfi és női középiskolás diákokból. Az 1970-es labdarúgó-szezonban a Cowboys menedzsere, Tex Schramm úgy döntött, hogy teljesen átalakítja a pompomlányokat, 18 éves kor felett teljes női csapattá alakítja őket, átalakítja az egyenruhát, új táncstílusú táncrendeket hoz létre, és hétköznapibb megjelenést kölcsönöz. a jelenlét fokozásának reményeit. A nőknek nemcsak vonzónak és sportosnak kellett lenniük, amikor meghallgattak, hanem előadóként is nyers tehetségre volt szükségük. A Dallas Cowboys mazsorettek az NFL 1972 és 1973 közötti idényei során léptek fel először a pálya szélén. Azóta számos televíziós műsorban szerepeltek, bejárták az Egyesült Államokat és külföldön, valamint rendszeresen felléptek az USO versenyeken, hogy támogassák csapatainkat.

A modern mazsorettek drámai módon megváltoztak eredeti funkciójuktól, amely arra ösztönözte a nyilvánosságot, hogy támogassa a csapatot. Önmagában sport lett, a sporteseményeken kívül versenyez. A mazsorettek a legtöbb amerikai középiskolában, középiskolában és főiskolán találhatók, szervezett diákcsoportokkal. Mazsorett ösztöndíjakat még a mazsorett versenyeken versenyző kollégák is felajánlják.

A mazsorett csapatok az 1980-as években kezdtek megjelenni, amelyeknek nem volt kapcsolatuk sem iskolával, sem sportligával. Fő céljuk kizárólag a verseny volt. Osztályokat és csapatokat számos szervezet és vállalat hozott létre és támogatott. A versenyeket a rutinok nehézsége és végrehajtása alapján értékelik, amelyek magukban foglalják az ugrásokat, mutatványokat, bukásokat, kreativitást, teljesítményt, időzítést és az általános rutinszerű teljesítményt. Ezeket az all-star csapatversenyeket közvetítik a globális közönség számára, ami több ezer mazsorett résztvevőhöz vezetett a világ minden tájáról.

A hivatásos mazsorettek a tapsok keretein túlra vitték a mazsoretteket a játékokra. Tágította látókörüket jótékonysági és emberbaráti tevékenységgel, televíziós műsorokkal, reklámmal, modellezéssel és motivációs beszéddel. A mazsorettek hosszú utat tettek meg.