Marco Rossi: Vannak csodák, de gondolkodnunk kell az elérhetõ célokon

Marco Rossi, az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a Digi Sport mesélt neki a közelgő tornáról. Az olasz edző elmondta: ahhoz, hogy ellenállhasson nekünk, a csapatnak kiváló csapatszellemre, tökéletes kölcsönös megértésre lesz szüksége, a játékosoknak áldozatokat kell hozniuk egymásért.

Az egyéni képességeket tekintve csoportunk ellenfelei előrébb járhatnak, de a csapat megfelelő egységével sok nehézség megoldható – természetesen nem minden különbség szüntethető meg így. Emlékezetes, hogy a görögöknek 2004-ben, Dániának pedig 1992-ben sikerült.

Korábban is volt példa csodákra, de olyan célokra kell gondolnunk, amelyek valóban elérhetőek.

Maradnunk kell a valóság birodalmában. Tudnunk kell, kik vagyunk és hol vagyunk. Ezenkívül 110% -ban határozottaknak kell lennünk, a saját feladatainkra kell koncentrálnunk és nagyon alázatosnak kell maradnunk. A legfontosabb az alázat “- mondta Rossi, aki azt is elmondta a rajongóknak, hogy az elvárások szempontjából meg kell maradnunk a földön.

“Tudjuk, hogy a futballban, minden bajnokságban, minden nagy tornán bármi megtörténhet. A futballban elképesztő, hogy néha váratlan fordulatok történnek.

Nem mondhatom a rajongóknak, hogy ne álmodjanak, mert a játékosaink sem tehetik ezt.

A valóságban keményen dolgozunk, a saját feladatainkra koncentrálunk, de természetesen mindenkinek van álma. Megígérhetjük, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Ha a szurkolók úgy látják, hogy az utolsó pillanatig küzdünk, akkor ezt akkor is beismerik, ha nem nyerünk, vagy ha nem érjük el az eredményt. De bármennyire is sikeresek vagyunk, szervezés nélkül nem lehet elérni semmit, még a helyes harcért sem “- mondta az olasz szakember.

Még nem tudni, hogy a magyar csapat legnagyobb sztárja, Szoboszlai Dominik milyen állapotban lesz az Európa-bajnokság idején, az elmúlt fél évben még nem is játszott, Rossi június 1-jén fogja bejelenteni, hogy döntött róla, ki fogja hirdetni a végső keretet. De a kapitány szerint a csapatnak Szoboszlán kívül is vannak fontos és motivált tagjai.

Van egy fantasztikus csapatkapitányunk, Szalai Ádám. Nem hinném, hogy meg kellene mutatnom neki a motivációs képességeit, de vannak mások, akik igazi emberek.

Ha más nevet kellene mondanom, megemlíteném Nikolics Nemanját. Sokan csak játékosként ismerik, de hidd el, hogy hatalmas segítség minden edzésen, rendkívül fontos szerepe van abban, hogy elég erős legyen a csapatszellem. ”

Marco Rossi egyetért azzal, hogy a világbajnoki címet megvédő franciáknak van a legerősebb válogatottja az Európa-bajnokság halálesetei között, a játékosok értéke, világranglista és sok más mutató miatt, szerinte az egyik legjobb esély az Európa-bajnokságot. És amit mond Karim Benzema visszatérni?

“Úgy gondolom, hogy visszatérésével még nagyobb esélyeink lesznek a győzelemre. Természetesen viccelek. Mindenki tudja, milyen csodálatos egy játékos, milyen képességekkel rendelkezik, ugyanakkor megmutatja a franciák erejét, hogy elképesztő kerettel rendelkeznek nélküle, nem hiszem, hogy nélküle gyengébbek lennének. ”

Rossi hét vagy nyolc ugyanolyan erős keretet lát a tornán, a franciák a belgákat tartják a legesélyesebbnek.

A magyar válogatott jelenleg Ausztriában készül, majd június 4-én Ciprus ellen játszik, négy nappal később az ír válogatottban edzőmérkőzésen. A június 15-i Európa-bajnokságon a csapat találkozik a portugál védővel, négy nappal később a francia világbajnokkal a Puskás Arénában, és június 23-án a csoportkört bezárja a németek ellen, akik 2014-ben világbajnoki aranyérmet nyertek. München.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni írásának szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!