“Marco Rossi tökéletes választék” Rangadó

Volt szövetségi kapitány Gellei Imre nagyon jó véleménye van Marco Rossi a DIGI Sport hírlevelével beszélt munkájáról.

Marco Rossi eddig azt mondhatom, hogy tökéletes választás. Karaktereket keres, önmagát hallgatja, ambiciózus, odaadó, akár elég szerény is, bizonyítani akarnak, bizonyítani akarnak.

Nagyon jó közösséget is létrehozott, és a jelenlegi csapat talán legnagyobb erénye az volt, hogy nemrég hatalmas harci szemmel lépett fel, és nagyon nagy csapategységet mutatott. Külön öröm számomra, hogy a paksi játékosokat is kiválasztották: Szabó János, Böde Dániel, most pedig Hahn János az, akinek lehetősége nyílt rá, és ott ott lehet a legjobbak között “- mondta Gellei Imre a DIGI Sportnak.

CSATLAKOZÁS

Rossi méltatlan helyzetbe került a Dzsudzsák-ügyben

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nagy harminc fős csapatot jelentett be. Ki léphetett be? Ki marad ki, ki számít meglepetésnek? De Jujzsak Balázs, akit sokan újra szerettek volna látni a csapatban? Megkerültem ezt a problémát.

A magyar válogatottat 2001 és 2003 között vezető szakember uralkodása alatt bátran elérte a fiatal játékosokat. Először lett nacionalista Bodnár László, Lőw Zsolt, Gyepes Gábor, Szabics Imre, Simek Péter és Gera Zoltán Ez. Szoboszlai Dominik és játéka megidézi benne a fiatal Gera tehetségét.

“Ha összehasonlítom őket, mind csodálatos emberek, mind jó futballisták, kiváló játékosok. Szoboszlai Dominik is remekül futballozik, és a neve mindig azon ugrik, hogy kiskorában kis pályán játszott, ezért ismeri a játék minden csínját-bínját, ami ugyanúgy igaz volt Gera Zolira is, aki jött a földről. “

A magyar válogatott kiterjedt Európa-bajnoki kerettel rendelkezik

Portások: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Academia Puskás)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Revelionul Ant (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Nicosia Omonia), Lovrárosics Gergő TC, Willi Orbán (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Közepes méretű: Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Filip Holender (Belgrádi Partizan), Kleinheisler László (Eszék NK), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schävid András (DAC) Sigér (TC Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Lipcsei RB)

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest) )))

Gellei alig várja a kontinensviadalot, amely egy hónap múlva kezdődik és részben belső. Mint mondta, rendkívüli élmény volt számára fiával és barátaival 2016-ban, Franciaországban, és nagy öröm, hogy most a nemzeti csapatban szerepel a válogatottban.

Biztos vagyok benne, hogy játékosaink engednek apjuknak. Meglátjuk, hogy mire lesz elég, de mindenképpen betolunk egy ezret.

A magyar válogatott Portugália ellen kezdi meg Európa-bajnokságát június 15-én. Szoboszlai teljesítménye egyelőre kérdéses, a téli klubváltás óta nem lépett pályára, Marco Rossi június 1-jei határidőt tűzött ki, és ha addigra eljut a megfelelő állapotba, bekerül a szűk keretbe.

26 játékost lehet nevezni az Európa-bajnokságra, 30 névvel a nagy képben.