Marco Rossi: Még mindig vannak olyanok, akik csak arra várnak, hogy hibázzunk

A magyar válogatott előre elnézést kért, ha esetleg nem lesz szép az andorrai játékunk, csak egy gól van: a három pont.

San Marinóhoz képest Andorra vendégeként csak három pont megszerzését tartja elfogadhatónak Marco Rossi, a szerdai vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

“Sem a hosszú út, sem a műfű, sem semmi más nem lehet kifogás. Meg kell szereznünk a három pontot, csak ez számít, mert ezért jöttünk. Természetesen minden tiszteletünk Andorra válogatottjához tartozik. (…) Ha a holnapi meccs nem tűnik túl jónak, sajnálom, de a legfontosabb, hogy innen szerezzük ki a pontokat “- mondta az olasz szakember keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTI cikke újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a jelenlegi stáb közül csak négyen voltak itt az összecsapáson, amely Andorra 2017-es 1–0-s győzelmével zárult, de a keretbe most bejutott 21 labdarúgót éppúgy megégeti a vágy. Marco Rossi átcsoportosította a hiányzókat klubcsapataikba Willi Orbánról, Gulácsi Péterről és Sallai Rolandról a válogatott csapatként többször is erősnek bizonyult, ami lehetővé tette Szoboszlai Dominik csere.

“Remélem, hogy mind az újságírók, mind a rajongók – minden rajongó – mögöttünk állnak.

Néha úgy érzem, hogy még mindig vár egy pár, és csak arra vár, hogy hibázzon és kritizáljon. Nem szeretem ezt a hozzáállást

– mondta Rossi a Nemzeti Sport cikkében, miszerint szükség lenne arra, hogy a válogatott versenyezzen a regnáló bajnok Portugáliával, a világbajnok Franciaországgal és Németországgal a részben Budapesten zajló Európa-bajnokságon.

A játékosok között Dibusz Dénes részt vett a sajtótájékoztatón, a Ferencváros kapus elmondta, hogy hasonló meccsre számít, mint a San Marino, de Andorra agresszívebb futballt tud játszani, mint vasárnapi riválisa. Ugyanakkor bízik abban, hogy a magyar válogatott sokkal jobban birtokolja a labdát, reméljük, hogy az első félidőben megszerzi a vezetést, és összeszedi a mérkőzést irányító három pontot.

Még egyszer: nem léphetünk be ugyanabba a folyóba

A kapus hozzátette, reagálva a 2017-es összecsapásra, amelyért nem volt ott, de a válogatott játékosaként ideges és csalódott.

A múlt héten a magyar válogatott 3-3-as döntetlennel kezdte a sorozatot a lengyelekkel, majd 3: 0-ra diadalmaskodott San Marino otthonában. Az összecsapás Andorra vendégeként szerdán 20: 45-kor kezdődik.